Adolfsen-brødrenes private investeringsselskap Hospitality Invest fikk et resultat før skatt på minus 35,1 millioner kroner i andre kvartal, mot 90,2 millioner i pluss i fjorårsperioden.

Omsetningen var også noe lavere, mens driftsresultatet (ebit) var mer enn halvert i kvartalet.

I resultatrapporten kommer det frem at flere av selskapets segmenter sliter med pressede marginer:

- Eldreomsorgsaktiviteten opplever pressede marginer, spesielt i Sverige. Og den negative trenden fortsetter innen asylmottakssegmentet som følge av færre nye asylsøkere til de nordiske landene. Nedskaleringen av mottakssentre innebærer nedskalering av kostnader som påvirker marginene negativt, heter det i rapporten.

Også i bemanningsselskapene er det press på marginene. Nedgang i inntektene fra asylmottak i Norge oppveies imidlertid av nye kontrakter på tre asylsentre i Tyskland.

Har skapt et milliardkonsern med 10.000 ansatte

Brødrene Kristian og Roger Adolfsen har uansett tjent fett på den diverserte porteføljen sin i Hospitality Invest, som omfatter både omsorg, bemanning, hotelldrift og eiendom.

De to har skapt et milliardkonsern med 10.000 ansatte siden de kjøpte sitt første hotell på hjemstedet Andøya for 25 år siden. I fjor økte brødrenes selskap Hospitality Invest omsetningen med 28 prosent til nær syv milliarder kroner.

– Det går bra. Det går som forventet, sa Roger Adolfsen, som er daglig leder i Hospitality Invest, til DN i mars i år.

Brødrene kjøpte i fjor ut alle minoritetseierne og samlet all drift av hotell, eiendom, omsorg og bemanning i et eget underselskap.

Brødrene har en ligningsformue på om lag 200 millioner kroner hver.

– Vi er i bransjer med lave marginer. Vi må opp i stort volum for å få resultater, sa Adolfsen, og la til at selskapet har størst vekst utenfor Norge, i Sverige og Finland.

Størstedelen av inntektene kommer fra Norlandia Care Group, der selskapet eier barnehager og driver asylmottak.

Vil øke satsingen på boligbygging

Fremover vil brødrene øke satsingen på boligbygging. De siste årene har de bygget opp et nytt boligselskap, Miliarium bolig, som har kjøpt opp tomter for boligeiendom på Østlandet, Vestlandet og i Nord-Norge. Med stor egenkapital skal selskapet sammen med partnere bygge boliger i en rekke norske byer. 

Hospitality Invest AS(Vilkår)

Johaug: - Føler meg urettferdig behandlet
Seiser Alm, Italia - Therese Johaug møtte pressen etter at dommen fra CAS ble kjent tirsdag. Der kom det frem at Johaug utestenges i 18 måneder, noe som gjør at hun ikke får vært med i OL.
02:08
Publisert: