Haare-familiens selskap Flying Elephant har ifølge en pressemelding onsdag solgt hele sin eierandel i franchise-kjeden First Hotels til selskapet ALM Investments. Kjeden omfatter 33 franchisehoteller hvorav omtrent halvparten eies av Haare.

Transaksjonen omfatter 37,5 prosent av aksjene i hotellkjeden. ALM Investments eide fra før 62,5 prosent av hotellkjeden. De opplyser at ALM skal fortsette arbeidet med å ta hotellkjeden på Nasdaq-børsen i Stockholm.

ALM er et selskap kontrollert Kristian Lundkvist-selskapet Middelborg Invest, Espen Aubert-selskapet Daimyo as og Eie Utvikling AS. De eier like store deler av det felles selskapet. ALM Invest eier etter transaksjonen 100 prosent av aksjene i hotellkjeden. Hotellkjeden består av 33 hoteller i Norge, Sverige og Danmark.

Kristian Lundkvist
Kristian Lundkvist (Foto: Javad Parsa)

– Vi er glade for at avtalen nå ser ut til å gå i havn. Med en dedikert hovedeier åpnes mulighetene for et nytt spennende selskap på børsen og ekspansjon og nye virksomheter, sier Håkan Gustafsson, styreleder i Dome Energy.

Dome Energy er notert på Nasdaq-børsen, men har vært uten operasjonell virksomhet etter at selskapet solgte seg ut av olje/gass i 2020 og 2021 og har siden jaktet på nye investeringer. Selskapet har hatt en pågående prosess med den svenske børsen om notering av hotellkjeden. Det er denne prosessen Lundkvist og Aubert-selskapet nå tar over.

Planen er å foreta en såkalt reverse takover, en omvendt overtakelse, der det er First Hotels som tar over kontrollen av børsnoterte Dome Energy.

Kjente navn

Både Lundkvist og Aubert er kjente norske investorer.

Espen Aubert
Espen Aubert (Foto: Ingun A. Mæhlum)

Espen Aubert og faren Karsten Aubert har bygget formuen gjennom investeringer i fjernvarme og eiendom. Aubert hadde sommeren 2020 en bokført egenkapital i konsernet på 1,3 milliarder kroner, men skrev i årsberetningen at de reelle verdiene kan være høyere enn dette.

Lundkvist investerer gjennom sitt heleide selskap Middelborg, og har aksjer i blant annet Endúr, Techstep, og Idex Biometrics. Han er også største eier i Arcane Crypto med en eierandel på 28,7 prosent.

Konsernet har i hovedsak sin virksomhet innen telekom, infrastruktur, eiendom, teknologi, akvakultur og finansielle investeringer. Datterselskapet Middelborg Invest investerer i verdipapir i og utenfor børs, og er stor aksjonær i flere selskaper notert på Oslo Børs.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.