I 2013 ga investor Kjell Christian Ulrichsen 33,5 millioner kroner for en 326 kvadratmeter stor toppleilighet i Maries vei 34 på Høvik i Bærum, som ligger i første linje mot sjøen. Prosjektet ble bygget av Bjørn Rune Gjelstens selskap Profier.

Nå legges leiligheten ut for salg med en prislapp på 40 millioner kroner.

Penthouseleiligheten har stått ubebodd siden bygget var ferdig i 2013, og fremstår som ny, sier partner Christoffer Askjer i Sem og Johnsen, som er ansvarlig for salget.

– Han selger fordi da dette ble bygget var planen å flytte inn i leiligheten i løpet av noen år. Men nå har de besluttet at de vil bo en god del lengre i huset sitt, ifølge Askjer.

Ulrichsen har en villaeiendom i Sandvika i Bærum.

– Det er en helt rå sak

– Selger har brukt mye tid, penger og ressurser på oppgradering av leiligheten. Det er ikke akkurat vanlig prosjektstandard der. Det er en helt rå sak, sier Askjer.

I prospektet står det at leiligheten er «påkostet med usedvanlig høy standard».

200 kvadratmeter takterrasse

Leiligheten omfatter store deler av toppetasjen, og har en 200 kvadratmeter stor takterrasse med svært gode solforhold og panoramautsikt over fjorden.

– Det som er spesielt her er at den ligger helt nede i vannkanten og at man har solen også utover kvelden. I tillegg har den heis rett inn i leiligheten, sier Askjer.

Leiligheten inneholder blant annet fire soverom og to bad. I tillegg medfølger tre garasjeplasser.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.