Selgerne av en hytte på Eftang nær Ula utenfor Larvik fikk seg mandag ettermiddag en gledelig overraskelse. Hytta, som var lagt ut til en prisantydning 3,8 millioner kroner, ble solgt for 6,35 millioner.

– Selger hadde ikke sett for seg dette i det hele tatt, så vedkommende er veldig overrasket og takknemlig, sier eiendomsmegler Marius C. Lindhjem i DNB Eiendom.

På terrassen utenfor hytta kan man nyte solen fra tidlig morgen til sent på kveld.
På terrassen utenfor hytta kan man nyte solen fra tidlig morgen til sent på kveld. (Foto: Invisio/Eric Johannessen)

Etter å ha hatt fellesvisning denne helgen, er han akkurat ferdig med det som ble en nokså heftig budrunde.

– Det har vært en enorm respons på eiendommen. Den har virkelig truffet noe i markedet som jeg aldri har sett maken til når det gjelder antall henvendelser og oppmøte på visning, sier Lindhjem.

Den minste i området

Hytta i seg selv er ganske liten. Den er 43 kvadratmeter stor og har et soverom og en hems. Det er innlagt vann og toalett, i tillegg til et lite dusjbad. Kjøkkenet er lite, mens stuen, som utgjør hovedrommet, karakteriseres som «lys og åpen og med utsikt til sjøen».

– På forhånd antok vi at de fleste som så på eiendommen hadde lyst til å gjøre noe med størrelser på hytta. For en familie er det litt snaut med bare ett soverom, sier Lindhjem.

Megleren understreker at kommunen tillater å bygge ut den over 40 år gamle hytta, men at dette selvfølgelig koster penger.

– Hytta er den dyreste i dette området, samtidig er det den aller minste i feltet. Det indikerer at folk virkelig har likt tomten, sier Lindhjem.

Solrik og usjenert

Før budrunden begynte mandag formiddag, var det rundt 80 som hadde bedt om varsel ved nytt bud. Ti budgivere ble med opp til rundt fire og en halv millioner kroner.

– Tre budgivere hadde bestemt seg for at de skulle ha denne hytta. De gikk videre, helt til to av dem til sist måtte gi seg. Da gikk hytta for 6,35 millioner kroner, sier Lindhjem.

Selgers innredning av hytta har også bidratt til å gjøre den attraktiv, ifølge megleren.
Selgers innredning av hytta har også bidratt til å gjøre den attraktiv, ifølge megleren. (Foto: Invisio/Eric Johannessen)

– Hva er det som er så spesielt med denne hytta?

– Det er flere ting. Den har fin utsikt og det er flere lune plasser her. Det er utvilsomt det folk har falt for, forklarer megleren.

I annonsen beskrives eiendommen som solrik, usjenert og med en fantastisk utsikt. På terrassen foran hytta kan man nyte solen fra tidlig morgen til sen ettermiddag, og store vinduer i stuen gjør at utsikten kan nytes innenfra også.

Selv om flere andre hytter i området ligger nærmere sjøen, er det kun noen få minutters gange ned til de glattskurte svabergene.

– Hytta ligger omtrent midt i hyttefeltet som består av rundt 90 hytter. Allikevel appellerte den til en veldig bred gruppen, sier Lindhjem. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.