På forhånd hadde 23 stykker meldt sin interesse for visningen av den 30 kvadratmeter store hytta på Nakholmen i indre Oslofjord som DN omtalte lørdag, men kun åtte møtte opp. To budgivere sørget likevel for at prisen endte 200.000 over prisantydningen på 4,9 millioner kroner.

– At man selger midt på øya for 5,1 millioner setter en ny standard. Det er i første rekke de hyttene rett ved sjøen som har oppnådd de beste prisene, sier eiendomsmegler Marius Berger i Eie Eiendomsmegling som hadde salgsoppdraget.

Hyttene er små, ligger tett i tett og er noen av Norges dyreste: – Attraktiviteten er krystallklar, sier arkitekturprofessor
Bli med til Lindøya i indre Oslofjord.
02:42
Publisert:

For tre år siden solgte han nabohytta for 3,7 millioner. Selger var i utgangspunktet skeptisk til å selge midtvinters, men er ifølge megleren fornøyd med utfallet.

– Jeg vil si at han hadde ventet prisantydning, men at det kom over prisantydning er jo et pluss, sier Berger.

Ifølge eiendomsmegleren kjøpte selgeren hytta i 1996 for 560.000 kroner.

600 småhytter

Småhyttene på øyene i Oslofjorden ligger på festet grunn og kan ikke pantsettes. Dermed kreves det at kjøperen stiller med solid egenkapital. Hyttene er kjent for sin svært enkle standard – gjerne med fellestoaletter og dusj sentralt på øyene. Likevel har prisveksten vært voldsom de siste årene.

På de sentrumsnære øyene Nakholmen, Lindøya og Bleikøya i Oslo ligger det rundt 600 ettertraktede småhytter. Turen ut tar omtrent 20 minutter med ferge fra Aker Brygge.

Hytta som ble solgt mandag fikk en kvadratmeterpris på 170.000 kroner. To interessenter var med i budrunden.
Hytta som ble solgt mandag fikk en kvadratmeterpris på 170.000 kroner. To interessenter var med i budrunden. (Foto: Foto: Hanne Bruland)

Nakholmen-hytta med bruksareal på 30 kvadratmeter ble ifølge salgsoppgaven bygget i 1930, og er av svært enkel standard. Den har ikke toalett og kun utedusj. Hytta har en hems på 15 kvadratmeter med to rom som benyttes som soverom, og har dermed totalt 45 kvadratmeter gulvareal.

– Interessen for denne overgår samtlige hytter som ble lagt ut for salg i fjor. Vi har en aning om at nordmenn kommer til å feriere i Norge i år, kanskje også neste år, sa Berger til DN før visning lørdag.

Rekordår for sjøhytter

Hyttemarkedet har i mange måneder vært preget av rekordhøy omsetning og kraftig prisvekst. Koronapandemien har både ført til rekordlave renter og at flere vil sikre seg et feriested her til lands.

I slutten av september i fjor la Eiendom Norge frem tall som viste at prisene på sjøhytter her til lands i gjennomsnitt hadde steget hele 15 prosent det siste året.

Ifølge senioranalytiker Carl Christian Mathiesen i Prognosesenteret var det også rekordmange sjøhytter som fikk nye eiere i fjor. Totalt ble det tinglyst 6352 sjøhytter i 2020, det er en økning med 26,5 prosent sammenlignet med 2019. Det var Færder kommune som hadde den høyeste gjennomsnittsprisen for fritidseiendommer, med 7,8 millioner kroner i gjennomsnitt.

For øyene i indre Oslofjord anslår Marius Berger at prisstigningen har vært på 40 prosent de siste tre årene. Hyttesalgene blir ikke registrert i grunnboken, da de ligger på festet grunn. Han forteller at Oslo-folket er hovedinteressentene på grunn av nærheten til sentrum.

– Jeg tenker at det vil komme flere hytter til salgs på Oslo-øyene de kommende månedene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.