Eiendomsmilliardær Aage Thoresen har hatt en aktiv sommer og høst i det norske hytte- og boligmarkedet.

I august knuste han alle tidligere rekorder på Geilo og ellers i den norske fjellheimen. Da punget han ut hele 44 millioner kroner for en stor hytte på Geilo.

Nå har han solgt gamlehytta på Beitostølen.

Eiendomsmegler Anders Lysholm i Privatmegleren bekrefter at eiendommen er solgt, men ønsker ikke å kommentere prisen.

– Vi landet på en pris som var tilfredsstillende for begge parter, sier han til DN.

Etter det DN erfarer, ble hytta solgt for 12,1 millioner kroner, 1,4 millioner under prisantydning.

Likevel er dette den dyreste hytta som er solgt på Beitostølen noensinne, bekrefter Lysholm.

Thoresen ga 7,5 millioner kroner for Beitostølen-hytta i 2012.

Ifølge Kapitals siste oversikt over Norges rikeste er Thoresen god for fem milliarder kroner.

Geilo-hytta som Aage Thoresen ga 44 millioner kroner for tidligere i høst har et boareal på 780 kvadratmeter.
Geilo-hytta som Aage Thoresen ga 44 millioner kroner for tidligere i høst har et boareal på 780 kvadratmeter. (Foto: Pål Harald Uthus)

Prisrekord i Sandefjord

Ifølge prospektet har den 200 kvadratmeter store Beitostølen-hytta fire soverom med plassbygde senger, fire delikate baderom, badstue og et separat vaskerom. «Hytta er opprinnelig fra 1995, men er blitt strippet og bygd opp på nytt med ferdigstillelse i 2015. Hytta fremstår derfor som «ny» med svært høy standard.», skriver megleren i prospektet.

I tillegg til kjøpsprisen på 44 millioner kroner for hytta på Geilo, betalte Thoresen fire millioner kroner for møbler og inventar. I samme slengen kjøpte han to tilliggende eiendommer for til sammen syv millioner kroner, så hele handelen kom på 55 millioner kroner.

I mai i år ga Thoresen 67,5 millioner kroner for den 385 kvadratmeter store penthouseleiligheten til den fallerte krafttraderen Einar Aas på Tjuvholmen i Oslo.

I sommer ga Aage Thoresen 67,5 millioner kroner for penthouseleiligheten til Einar Aas på Tjuvholmen i Oslo.
I sommer ga Aage Thoresen 67,5 millioner kroner for penthouseleiligheten til Einar Aas på Tjuvholmen i Oslo. (Foto: Linda Næsfeldt)

Deretter sto han for årets dyreste salg av feriested ved sjøen da han solgte sin fasjonable strandeiendom på Vesterøya i Sandefjord til hyttenabo Brian Ole Jepsen for 33 millioner kroner. Dette er tidenes dyreste hyttehandel i Sandefjord.

I 2007 satte den danske oljegründeren Brian Ole Jepsen prisrekord for fritidsboliger i Sandefjord da han ga 32 millioner kroner for fasjonabel strandeiendom på Vesterøya. I sommer slo han sin egen prisrekord da han kjøpte nabohytta av eiendomsmilliardær Aage Thoresen.
I 2007 satte den danske oljegründeren Brian Ole Jepsen prisrekord for fritidsboliger i Sandefjord da han ga 32 millioner kroner for fasjonabel strandeiendom på Vesterøya. I sommer slo han sin egen prisrekord da han kjøpte nabohytta av eiendomsmilliardær Aage Thoresen. (Foto: Javad Parsa)

Vanskelig å sette pris

Lysholm sier det er vanskelig å prissette eiendommer i dette prissjiktet.

– Den forrige hytta jeg solgt i dette sjiktet gikk for 11,6 millioner, og har vært det nærmeste referansepunktet for et slikt salg, sier Lysholm.

Etter salget av Thoresens hytte, har man fått et referansepunkt til når det kommer til hytter i denne prisklassen, mener Lysholm.

– Hyttemarkedet på Beitostølen er i ferd med å bli løftet til et nivå som er rettferdig for destinasjonen. Beitostølen har hengt litt etter andre destinasjoner prismessig, men nå ser vi en utvikling som løfter hyttemarkedet, sier Lysholm.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.