I mai ble eiendommen på 66 mål med skipperhus fra 1924, stor sjøbod bygget i 1824 der gamle garn fortsatt henger til tørk på loftet, brygger, flere sandstrender på begge sider av øya, stabbur, låve, gjesteanneks, stor kjøkkenhage og hele 950 meter strandlinje lagt ut for salg.

Fra fjellknausen er det panoramautsikt til de tre andre øyene som utgjør Gamle Hellesund. Herfra ser man ned på Petter A. Stordalens påkostede eiendom på naboøya en kort svømmetur unna.

Prisantydningen lå på 30 millioner kroner.

Eiendomsmegler Gustav Sædberg hos Privatmegleren sier at eiendommen ble solgt til en norsk kjøper etter en budrunde.

– Det er alt jeg har lov til å si, sier Sædberg.

– Men gikk den over eller under prisantydningen?

– Det har jeg altså ikke lov til å kommentere.

Familien Platou har solgt sitt landsted på Steinsøya i Gamle Hellesund på Sørlandet.
Familien Platou har solgt sitt landsted på Steinsøya i Gamle Hellesund på Sørlandet. (Foto: Tomm Christiansen)

Var i familien i 30 år

Da eiendommen ble lagt ut for salg i mai møtte DN Petter Stoud Platou (33) på landstedet.

– Det er klart det er vemodig. Vi har jo hatt alle våre sommerferier her, sa han den gang.

Det var hans far, arkitekt John Stoud Platou (80) som kjøpte eiendommen for snaut 2,5 millioner i 1992.

I en epost til DN skrev eieren John Stoud Platou at «jeg føler først og fremst en stor takknemlighet for at min kone og jeg har hatt gleden av å restaurere dette småbruket sammen. Vi har ønsket å bevare stedets karakter og har satt veldig stor pris på samarbeidet med dyktige lokale fagfolk. Tiden her har vært et eventyr for vår familie».

John Stoud Platou er blant annet daglig leder i Platou Eiendom, og styreleder i Platou Arkitekter.

Han er sønn av Frithjof Stoud Platou som sto bak firmaet F.S. Platou, som en stund var Norges største arkitektkontor.

Ellevill vår for sjøhytter

Ingen visste hvordan koronakrisen kom til å slå ut i hyttemarkedet, men da sommersesongen var i gang for fullt ble det klart at etterspørselen etter sommerhytter eksploderte.

Da Eiendom Norges årlige sjøhytterapport ble lansert kom det frem at sjøhytteprisene hadde steget med 3,9 prosent fra juni 2019.

I løpet av det siste året ble det solgt 2.164 fritidsboliger ved sjøen, noe som er en oppgang på 9,5 prosent fra året før. I mai og juni 2020 ble det solgt 715 sjøhytter, noe som er 40,2 prosent flere enn i mai og juni i 2019.

Prognosesenteret bekreftet at hyttemarkedet virkelig skjøt fart på våren. De fører halvårsstatistikk på hytter, og ifølge dem steg prisen på sjøhytter med 13,4 prosent første halvår sammenlignet med 2019.

Administrerende direktør Grethe W. Meier i Privatmegleren anslo at prisene på sjøhytter skal opp med 20 prosent totalt i 2020. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.