Utmarkseiendommen på hele 10.800 mål ble lagt ut for salg i sommer. I august ble det kjent at eiendommen var solgt.

Olav H. Selvaag.
Olav H. Selvaag. (Foto: Gunnar Blöndal)
Frederik Selvaag
Frederik Selvaag (Foto: Øyvind Elvsborg)

Nå er det klart at det er brødrene Gunnar Frederik og Olav Selvaag som matchet prisantydningen på 11 millioner kroner for å sikre seg terrenget, som ligger på mellom 740 og 1550 meter over havet i Tokke kommune.

– Jeg kan bekrefte at vi har kjøpt eiendommen. Har ingen kommentarer utover dette, skriver Fredrik Selvaag i en sms til DN.

Brødrene eier sammen med sin far Ole Gunnar Selvaag boligbyggergiganten Selvaaggruppen.

Kapital anslår i sin siste oversikt over Norges rikeste Selvaag-formuen til seks milliarder kroner.

Sjøfly og helikopter

Med terrenget følger rett til å fiske i Bornedalsvatnet, Øystre Brandsvann og bekker, ifølge salgsprospektet utarbeidet av eiendomsmegler Marius Berger i Eie Eiendomsmegling Vinderen.

I tillegg kan man jakte på rype, skogsfugl og hare. Ut fra fellingstillatelse kan man også jakte elg og reinsdyr på eiendommen.

Ifølge prospektet har eier av eiendommen i en årrekke fått landingstillatelse for sjøfly og helikopter i forbindelse med reinjakt.

De to hyttetunene Nystøyl og Granaroi har enkel standard med utedo og totalt 12 sengeplasser.

Eiendomsmegler Marius Berger, som sto for salget, ønsker ikke å kommentere salget nå, men i august sa han følgende til Varden:

– Det er summen av alt som gjør at dette er noe svært attraktivt å eie for mange i visse kretser. Det at man kan jakte på elg, villrein, skogsfugl eller hare på egen eiendom, og fiske ørret i fjellvann, er forlokkende for mange. I tillegg blir det ekstra attraktivt for folk i Oslo, når det geografisk ikke er så altfor langt unna. Man trenger ikke å reise i mange timer for å komme hit.

Gunnar Frederik Selvaag eier en villa på Ullern i Oslo og har fra før fritidseiendommer i Øystre Slidre, Norefjell og Tjøme.

Knuste prisrekord

Olav Hindahl Selvaag eier en strandeiendom på Snarøya i Bærum og har fra før fritidseiendommer i Øystre Slidre – rett ved broren, samt i Hemsedal og Farsund.

Store deler av Norges jaktterreng er på private hender, og er nedarvet i familier som Løvenskiold, Astrup og Treschow. Investor Ola Mæle ble også skogsbaron da han i 2010 ga 88 millioner kroner for litt over 700.000 mål skog i Nord-Trøndelag. Eiendommen skal også ha et av de beste jaktterrengene i Norge.

Ola Mæle.
Ola Mæle. (Foto: Per Ståle Bugjerde)

Selvaag-arvingene er langt fra de eneste – uten ambisjoner om skogsdrift – som har bladd opp millionbeløp for et privat jaktparadis de senere årene.

I 2013 sikret eiendomsmilliardær Aage Thoresen seg en flik av Hardangervidda da han ga 32,5 millioner kroner for en jakt- og fiskehytte og 22.000 mål i Hol kommune.

Aage Thoresen.
Aage Thoresen. (Foto: Per Tore Molvaer)

Det var prisrekord for en fjelleiendom her til lands den gang. I august knuste Thoresen igjen alle tidligere rekorder på Geilo og ellers i den norske fjellheimen da han bladde opp 44 millioner kroner for en gigantisk hytte.

I 2009 fikk shippingfamilien Ugland fra Grimstad sitt eget jaktparadis i Fyresdal kommune i Telemark da Johan Benad Ugland kjøpte en 40.000 mål stor eiendom for 18,5 millioner kroner.

I 2008 ga oljemilliardær Ståle Kyllingstad 18 millioner kroner for et 27.000 mål stort jaktterreng i Sirdal. XXL-sjef Øivind Tidemandsen jakter ikke bare løver. I 2011 ga han 13 millioner for en enkel jakthytte i Rendalen i Hedmark, der det fulgte med et privatjaktterreng på 12.000 mål og i tillegg tilgang på et felleseid jaktterreng på 20.000 mål.

I 2005 kjøpte investor og hotelleier Petter Stordalen et jakteldorado i Tinn kommune i Telemark for 8,5 millioner kroner. Eiendommen på Hardangervidda er på 13.000 mål, og har flere fiskevann og hytter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.