Sommeren 2020 la skøytelegende og OL-vinner Johann Olav Koss (53) 15,5 millioner kroner på bordet for den 231 kvadratmeter store hytta på Lunnstaden på Hafjell.

Koss tok tre gull under OL på Lillehammer i 1994.

For en ukes tid siden ble hytta lagt ut for salg med en prisantydning på 19,5 millioner kroner – fire millioner mer enn Koss selv ga for rundt halvannet år siden.

Raskt salg

Eiendomsmegler Stig Svartor i Privatmegleren Lillehammer opplyste mandag at eiendommen nå er solgt, men kunne ikke kommentere salget noe utover det.

Etter det Dagen Næringsliv kjenner til ble Hafjell-hytta solgt for 18,75 millioner kroner. Det er litt mindre enn prisantydningen, men likevel 3,25 millioner kroner mer enn Koss ga for eiendommen.

Hytta har blant annet fem soverom, to stuer, badstu, vaskerom og to og et halvt bad, ifølge annonsen.

Johann Olav Koss.
Johann Olav Koss. (Foto: Bjørn S. Delebekk/VG/VG/NTB Scanpix)

– Det er stor interesse generelt i markedet, med forholdsvis rask omsetning på de riktige objektene, sier Svartor, som den siste uken har solgt tre fritidsboliger til over ti millioner kroner

Etter at Koss og familien flyttet tilbake til Norge i 2019, vurderte de å bygge hytte, uttalte Koss til Eikerbladet i oktober 2020.

– Men så oppdaget vi at denne fritidsboligen lå ute for salg, og kontaktet megler for å komme og se på den. Etterpå gikk handelen kjapt, sa Koss til Eikerbladet oktober 2020.

I samme sak trekker Koss frem at det var den fantastiske utsikten og nærheten til fjellet familien falt for.

– Ikke minst er dette ei nesten ny hytte som var ferdig i fjor, slik at vi slipper å ta fatt på restaurering, ombygging og omfattende vedlikehold, sa Koss til Eikerbladet.

Hytta ble bygget i 2019, ifølge annonsen, og ligger på en 2,6 mål stor tomt.

På spørsmål om hva som er årsaken til salget, svarer Koss på en epost:

– Ingen kommentar. Takk som spør.

På pristoppen

Øyer kommune, der Hafjell ligger, toppet listen over landets dyreste fjellhyttekommuner, som Eiendom Norge la frem i februar i fjor. Gjennomsnittprisen lå da på 4,62 millioner kroner.

På plassene bak kom Hol kommune og Ringebu kommune. Der var gjennomsnittsprisene henholdsvis 4,0 og 3,6 millioner kroner.

Hyttemarkedet her til lands har vært brennhett under pandemien. Totalt ble det tinglyst 14.951 fritidsboliger i 2021 – 2,5 prosent flere tinglysninger enn i 2020, og dermed ny omsetningsrekord, ifølge Prognosesenteret.

Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for en hytte var 8,9 prosent høyere i 2021 enn i 2020, ifølge Prognosesenteret.

I markedsoppdatering fra januar ventet Prognosesenteret færre fritidsboligomsetninger i 2022, og nullvekst i prisene.

Saken er oppdatert ble salgssum.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.