– Hei, jeg er midt i en visning nå. Ringer deg etterpå!

Eiendomsmegler Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 Geilo har løpt fra visning til visning gjennom den første vinterferieuken. Trafikken har vært god, og prisene danser rundt prisantydning, som han sier. Men de fleste salgene skjer ikke før i ukene etter vinterferien.

– Det har vært mye vær denne uken. Jeg hadde ønsket meg litt flere åpne fjelloverganger, men samtidig er det nok en del som har vært mye inne på hytta sammen med svigermor i ferien og nå har bestemt seg for at de vil kjøpe egen hytte, humrer Haatuft.

Hans siste salg i fjor var luksusleiligheten til John Fredriksen på Geilo, som ble solgt til arving og milliardær Espen Galtung Døsvig for 19,5 millioner kroner.

– Vi fikk unna en del dyre fritidsboliger før nyttår, nå på nyåret har det meste gått under ti millioner. Det er mye rundt syv-åtte millioner, og januar var en veldig bra salgsmåned – bedre enn i fjor. Februar ser også ut til å bli en grei måned. Det typiske er at folk går på visninger i vinterferien, og så sjekker de finansiering og bestemmer seg de påfølgende ukene. Men jeg hadde nettopp to hytter som gikk for henholdsvis 6,625 mill. og 2,85 millioner på Geilo, så vi selger jevnt og trutt, sier Christian Haatuft.

– Hvordan er prisene?

– Er det spesielt attraktive objekter, blir det budrunder og høye priser. Men det er langt oftere forhandlinger rundt prisantydning, det er det normale, sier han, før han stikker av gårde til en ny visning.

Stor snøforskjell

Fjellhytter på snøsikre destinasjoner steg 26 prosent i medianpris fra 2018 til 2019. Og salget i januar tok helt av, skrev DN i begynnelsen av februar. Etter en knallstart på hytteåret, roet det seg noe i februar. Men det har likevel vært bra trøkk gjennom vinterferien, ifølge eiendomsmeglerne DN har snakket med.

Eiendomsmegler Stig Henning Svartor i Privatmegleren Lillehammer har også hatt en rekke visninger denne første vinterferieuken.

Full hyttedusj med kun fem liter vann
Med kun fem liter vann kan du få deg en fullverdig dusj på hytta. Les hele historien om vannmangelen på Sjusjøen: http://www.dn.no/hyttebyen
03:02
Publisert:

– I år har det vært en fantastisk sesong på fjellet med veldig gode snøforhold sammenlignet med lavlandet. Mange som har besøkt venner eller familie på fjellet og gått på ski denne uken kommer hjem til grønne plener i Oslo. Da tror jeg vi vil merke at en del får lyst på egen hytte, sier han.

Han har merket god pågang av interessenter i vinterferien, og at det i løpet av natten kom 15 centimeter med nysnø på Kvitfjell, gjør området enda vakrere og mer innbydende – ideelt for visninger, bemerker Svartor.

– Lillehammer-kontoret vårt solgte 30 fritidsboliger i januar, hittil i februar har vi solgt 17 objekter, og det store trøkket kommer , etter vinterferien. Da skal folk kjøpe, sier eiendomsmegleren, som opplyser at de sitter på en stor portefølje med attraktive objekter.

«Hektisk»

Eiendomsmegler Petter Birkrem i Privatmegleren Ullevål har siden 2005 solgt flere tusen fritidseiendommer i Trysil, og har nettopp hatt to visninger på rad når DN får tak i ham.

– Så langt har vinterferien vært hektisk, jeg har hatt 30 visninger. Det florerer kanskje ikke av folk på visning, men de som dukker opp er seriøse interessenter, og det har mye å si, sier han.

– Samme situasjon hos deg, at folk går på visninger i vinterferien og bestemmer seg i etterkant?

– Ikke helt. Ja, nordmenn er nok sånn, men her i Trysil har vi også mange svenske kjøpere, og de er raskere på ballen. Fredag solgte jeg to enheter til svensker, en til 3,4 millioner og en til 3,7 millioner, sier Birkrem.

Han sier at salget på nyåret har gått langt over forventning, og januar startet med et smell.

– Vi la ut hytteleiligheter i et nytt prosjekt med 24 enheter, og nå har vi bare fire igjen. Så det markedet har vi så å si «tømt». Men alt tyder på at det også kommer til å bli en rekke gode salg som resultat av visningene i vinterferien, sier Petter Birkrem.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.