Tallet kommer fra Statistisk sentralbyrå (SSB), som for første gang har lagt frem statistikk over eierskapet til landets rundt 427.000 fritidsboliger, skriver Finansavisen. Det er for eksempel over ti ganger så mange norskeide hytter i Sverige, som det er svenskeide hytter i Norge: 11.500 mot 1.100.

Høye priser?

«Den lave andelen utenlandske hytteeiere kan muligens skyldes høye priser og store avstander mellom Norge og andre europeiske land. En annen forklaring kan kanskje være at norske hytter ofte går i arv», skriver SSB.

Nordmenn er den største gruppen utenlandske hytteeiere i Sverige, og svenskene er den største gruppen i Norge. Nordmenn trekkes først og fremst til Västra Götaland og Värmland, de to svenske fylkene som grenser til det sørøstlige Norge.

Røst, Trysil og Hobøl er de tre norske kommunene med størst andel utenlandske hytteeiere.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Spleiselag realiserte hyttedrømmen
Seks kamerater og 2500 arbeidstimer over fire år gjorde hyttedrømmen virkelig.
02:24
Publisert: