Det siste året har Lillesand vært landets dyreste sjøhyttekommune med en medianpris på 6,51 millioner kroner. Deretter følger Færder og Søgne på henholdsvis 5,07 millioner kroner og 4,015 millioner kroner.

Det viser Eiendom Norges årlig rapport for sjøhyttemarkedet, lagt frem torsdag.

I tilsvarende rapport lagt frem i juni i fjor toppet Færder kommune listen med en gjennomsnittspris på 5,225 millioner kroner.

Her er landets dyreste hyttekommuner:

Kilde: Eiendom Norge, Eiendomsverdi, Finn.no

Rapporteringsperioden går fra juni et år til juni påfølgende år. 2019 er derfor i realiteten fra juni 2018 til juni 2019.

– Det er ikke slik at alt blir solgt med én gang, men vi har hatt bra respons i år og flere salg enn så langt i 2018, sier eiendomsmegler Gustav J. Sædberg, som i en årrekke har solgt kostbare fritidseiendommer langs sørlandskysten.

– Vi har hatt et par visninger nå hvor det har kommet rundt 20 interessenter på visning. Dette var hytter som gikk for over 8 millioner kroner, sier Sædberg.

Sædberg skulle helst hatt flere objekter å tilby.

– Det er egentlig en utfordring at vi har litt lite å selge. Så vi jobber lokalt med å få inn flere objekter, sier Sædberg.

Tidligere i vår solgte megleren fire av eiendommene til krafttrader Einar Aas i Grimstad. Aas ble tvunget til å selge for å betale kreditor etter et fjorårets spektakulære milliardtap i kraftmarkedet.

Den dyreste av disse er eiendommen Vragviga i Grimstad som ble solgt for 32 millioner kroner, to millioner mer enn Aas selv ga i 2015.

Einar Aas fikk 32 millioner kroner for eiendommen «Vragviga» i Grimstad.
Einar Aas fikk 32 millioner kroner for eiendommen «Vragviga» i Grimstad. (Foto: Inviso/Kurt Engen)

Dette er den nest dyreste sjøhytteiendommen som er omsatt denne sesongen.

Sædberg har fortsatt ute for salg Grimstad-hytta som Aas ga 23 millioner kroner for i 2011. Eiendommen har en prisantydning på 25 millioner kroner.

Einar Aas-hytta «Slotte» på Hesnes utenfor Grimstad har en prisantydning på 25 millioner kroner.
Einar Aas-hytta «Slotte» på Hesnes utenfor Grimstad har en prisantydning på 25 millioner kroner. (Foto: Inviso/Kurt Engen)

– Så langt har vi fått inn bud på 15 og 16 millioner kroner, som er avslått, sier Sædberg.

Årets dyreste sjøhyttesalg står eiendomsmegler Tore Solberg i Eiendomsmegler 1 Sandefjord for. Eiendomsmilliardær Åge Thoresens hytte på Vesterøya satte ny prisrekord i Sandefjord da den gikk like over prisantydningen på 32,5 millioner kroner i mai

Thoresen ga 12,75 millioner for eiendommen i 2003.

For hytter i de dyre segmentene har det lange vært vanlig med «boligstandard» og alle fasiliteter på plass.

Det ser man mer og mer også gjelder for hytter i lavere prissegmenter, påpeker segmentsjef for hytter Tone Cecilie Krange i DNB Eiendom.

– Det øverste prissjiktet lever imidlertid sitt eget liv. For de unike perlene, som er priset riktig, er det alltid kjøpere. Dette er ganske konstant. For eksempel i attraktive områder på Sørlandet sitter folk i årevis og venter på at det riktige objektet skal dukke opp, sier Krange i en markedskommentar sendt ut før Eiendom Norges hytterapport ble lagt frem.

For meglerne er også selve salgsprosessen knyttet til de dyreste hyttene annerledes enn for den jevne sjøhytta, påpeker Krange.

– Da er det i større grad snakk om direktesalg – potensielle kjøpere ringer til meglere for oppdateringer, og meglerne kan ringe de potensielle kjøperne. De som selger de aller dyreste hyttene har gjerne noen egne kanaler og vet om interessenter når denne typen objekter kommer ut, sier Krange i kommentaren.


Saken oppdateres.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.