Hyttetunet med ti rom på toppen av Geilo Fjellandsby lå ute til salgs en stund, før den ble solgt i februar.

Eiendomsmegler Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 Geilo bekreftet sist måned over at eiendommen med et bruksareal på 317 kvadratmeter var solgt. Utover dette ønsket han ikke å kommentere salget.

Nå viser offentlige registre at bildekunstner Ragnhild Willumsen Grieg er ny eier. Hun er gift med Per Grieg jr., som leder oppdrettsdelen til familieimperiet Grieg i Bergen.

Per Grieg jr.
Per Grieg jr. (Foto: Helge Skodvin)

I siste utgave av Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste var hans formue estimert til to milliarder kroner.

Fritidsboligen hadde en prisantydningen på 24,75 millioner kroner, men gikk til slutt for 21,75 millioner kroner. Dermed er dette blant de desidert dyreste hyttesalgene på fjellet de siste årene.

«Salget er bra»

Hyttesalget er en ytterligere en bekreftelse på at hyttemarkedet går så det suser om dagen og ikke er påvirket av fallet i boligprisene i fjor.

På tre år har prisene for fritidseiendom på fjellet steget 17,9 prosent, viste den årlige fjellhytterapporten lagt frem av Eiendom Norge i februar.

– Vi kan ikke akkurat kalle det en «bonanza», men salget er bra, sa eiendomsmegler Christian Haatuft.

– Vi har gjennom det siste året fått tilbakemeldinger fra hyttemeglerne om at det har vært økende etterspørsel i markedet for fjellhytter, sa administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i forbindelse med presentasjonen av hytterapporten fredag sist uke.

Les også:Champagnestemning på fjellet

Seks soverom

Dreyer konstaterte dermed at fjellhyttemarkedet ikke er blitt berørt av det svake boligmarkedet i 2017.

– Og vi ser få tegn til at markedet for fjellhytter vil svekke seg i tiden fremover, sa Dreyer.

For et år siden kostet den typiske fritidsboligen 1,7 millioner kroner, mens den nå koster 1,76 millioner kroner, ifølge Eiendom Norge.

Hyttetunet på toppen av Geilo Fjellandsby som nå er solgt, er tegnet av arkitektfirmaet Hille + Melbye, og har store vindusflater mot sør og Hardangervidda.

Tunet består av hovedhytte, anneks, ski og vedbod samt garasje.

Hovedhytta har fire soverom og tre bad, mens annekset har to soverom og et bad.

Hyttetunet ble solgt slik det fremsto, med alt av møbler og innredning. Tunet ble bygget i 2007 og hadde et eiet tomteareal på nesten to mål.(Vilkår)