«Noen ganger dukker det opp noe helt unikt for salg …» var overskriften på hytteannonsen til den nylig oppførte 245 kvadratmeter store hytta på Kvitfjell Varden.

For to år siden formidlet Hallvard Brekke Klingen i Privatmegleren tomten på Kvitfjell til utbyggeren LHM-gruppen, og mandag solgte han hytta som har blitt bygget i mellomtiden.

Prisantydningen på 25 millioner pluss omkostninger var intet hinder.

– Hytta ble lagt ut på lørdag, og søndags ettermiddag allerede hadde vi én innom på visning. Mandags morgen ringte en ny som var interessert. Han skjønte at her kunne det skje noe fort og kastet seg i bilen for å se hytta. En time senere ringte en kunde fra Sverige som også var interessert, forteller han.

Svensken fikk følgelig ikke sett hytta, grunnet reiserestriksjonene, men endte likevel opp med å legge inn bud tilsvarende prisantydningen. Det holdt imidlertid ikke, ettersom det raskt kom inn et bud på én million over prisantydning.

– Det overrasker meg ikke at denne ble solgt fort, men så fort hadde jeg ikke regnet med, sier Klingen til DN.

I tillegg fikk hytta voldsom interesse på Finn.no, der den ble lagt ut. I løpet av de to dagene den var ute til salgs, fikk annonsen 20.000 klikk.

Slo personlig rekord

Hytta det er snakk om ble bygget med tanke på salg. I tillegg til en tomt på 2398 kvadratmeter, fem soverom, privat innkjøring på over 60 meter og egen tilliggende gapahuk, kom hytta fullt møblert.

– Den ble levert med alt. Håndklær, puter, sengetøy, kniver og gafler. Den er helt klar til å ta imot nye eiere til juleferien. Det at hytta står helt innflyttingsklar med alt er selvsagt en utløsende faktor for den enorme interessen og at dette gikk så fort, sier Klingen.

Han har formidlet hytter i området i en årrekke, men har aldri solgt noe av dette kaliberet tidligere.

– Det nærmeste er en prosjektert hytte som jeg solgte rett ned i veien der til 17,5 millioner. Det er også ganske vanvittig med tanke på at bygging ikke var igangsatt enda.

Brennhett hyttemarked

I høst skrev DN at salget av dyre hytter hadde doblet seg i sommer, men også vinterhyttemarkedet koker om dagen. Ferske tall fra Prognosesenteret viser at det hittil i år er tinglyst omsetning av 13.510 fritidsboliger, en økning på 25 prosent fra samme periode i fjor. Gjennomsnittsprisen har økt med ni prosent til 2,3 millioner kroner, og kvadratmeterprisen er 30.800 kroner, som er syv prosent høyere.

Meglere DN har vært i kontakt med forteller at hyttesalget også hadde fullt trøkk i november. Det er også oppfatningen til Klingen.

– Hyttene har egentlig gått unna i alle prisklasser.

Han tror det at mange hytter selges har en selvforsterkende effekt.

– Man ser at hytter som ligger ute forsvinner én etter én. Det blir en slags massesuggesjon, der folk blir redde for å gå glipp av muligheter.

Klingen forteller at han har fått flere henvendelser om luksushytta også etter at den ble solgt.

– Det som kanskje overrasker meg mest er telefonene man får i etterkant fra kunder som ikke rakk å snu seg en gang før den ble solgt. Det har vært en fem-seks stykker som har sagt fra at de vil vite om det om det kommer noe nytt i det segmentet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.