To naboeiendommer på Stutsholmen ytterst i Kragerø-skjærgården ble i mai ble lagt ut for salg for henholdsvis 24 og 14 millioner kroner.

Nå fremgår det av eiendomsregisteret at eiendomsmilliardær Jonas Ramm sikret seg begge eiendommene på til sammen 17 mål for 29,9 millioner kroner.

Ramm eier en stor del av Aspelin Ramm-gruppen, som sitter på en stor eiendomsportefølje, og hans formue er blitt anslått til over seks milliarder kroner.

– Vi har kjent til dette stedet i 50 år, for jeg har feriert i Kragerøs skjærgård siden jeg var guttunge. Familien har alltid tenkt at dette er et av de deiligste stedene i Kragerøs skjærgård. Da det kom for salg, var beslutningen ganske enkel. Vi har fire barn, og tenkte at dette måtte vi bare prøve å få tak i, sier Ramm.

Jonas Ramm.
Jonas Ramm. (Foto: Aspelin Ramm Eidendom as)

– Jeg ser for meg at det blir en del oppussing, men det tar vi over langen. Det er noe med å bo seg til for å se hvordan man vil ha det, sier Ramm.

Ramm har allerede et feriested i Kragerø, men sier det er uaktuelt å kvitte seg med det.

Strandeiendommen lengst ut i Kragerø-skjærgården består av tre hus på til sammen 320 kvadratmeter.
Strandeiendommen lengst ut i Kragerø-skjærgården består av tre hus på til sammen 320 kvadratmeter. (Foto: DNB Eiendom)

Snart tom for sommereiendommer

De to vestvendte strandeiendommene har tre bygninger med et samlet bruksareal på 320 kvadratmeter.

– Salgssummen ble omtrent som jeg forventet, sier eiendomsmegler Tom Didrik Eriksen i DNB Eiendom.

Han opplever markedet i sommer som godt, men selektivt.

– Noe går fort, og noe går under prisantydning. I flere tilfeller har man satt ned prisene fordi det ikke har vært nok trykk i markedet, sier Eriksen.

Eiendomsmegler Tom Didrik Eriksen.
Eiendomsmegler Tom Didrik Eriksen. (Foto: Pressebilde)

Megleren sier at mange er på hyttejakt.

– Men folk er svært godt orientert og selvhjulpne når de innhenter informasjon om hva eiendommer er verd. Det er bra, det, men det betyr også at man ikke kan forlange mer enn det som er riktig markedspris. Da blir du sittende med det, sier Eriksen.

Selv er han snart tom for sommereiendommer, og er fornøyd med det.

– Når du kommer midt i juli, er sesongen mer eller mindre over. Det er best å starte salget i april, sier Eriksen.

Flere dyre kjøp

Samlet blir salget av de to Kragerø-eiendommen den tredje dyreste hyttetransaksjonen i skjærgården i år.

I slutten av mai bladde oljegründer Brian Jepsen opp 33 millioner kroner for en 183 kvadratmeter stor fritidsbolig på Vesterøya i Sandefjord. Hytta ligger på en 9,5 mål stor tomt med 60 meter strandlinje. Selger var eiendomsmilliardær Åge Thoresen. Dermed slo Jepsen sin egen Vestfold-rekord fra da han ga 32 millioner kroner for nabohytta i 2007, som han fortsatt eier.

Brian Ole Jepsen ga 33 millioner kroner for eiendommen i Sandefjord.
Brian Ole Jepsen ga 33 millioner kroner for eiendommen i Sandefjord. (Foto: Javad Parsa)

Advokat Knut Glad står for sommerens nest dyreste sjøhyttekjøp. Han kjøpte landstedet Vragviga utenfor Grimstad for 32 millioner kroner av krafthandleren Einar Aas.

Eiendom Norges årlige rapport for sjøhyttemarkedet, lagt frem i juni, viser at prisene på fritidseiendommer ved sjøen har steget tre prosent det siste året.

Det siste året har Lillesand vært landets dyreste sjøhyttekommune med en medianpris på 6,51 millioner kroner. Kragerø klokket inn på en åttendeplass. Der har medianprisen vært 3,46 millioner kroner det siste året.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.