På de sentrumsnære øyene Nakkholmen, Lindøya og Bleikøya i Oslo ligger det rundt 550 ettertraktede småhytter. Turen ut tar omtrent 20 minutter med ferge fra Aker Brygge. Bare for de siste fire årene har prisstigningen på småhyttene blitt anslått til 50 prosent.

– Taket er overhodet ikke nådd. Jeg hadde aldri trodd at vi skulle komme opp på dette nivået nå. Markedet har tatt av sammenlignet med prisene vi oppnådde på det åpne markedet i fjor, sier eiendomsmegler Marius Berger i Eie Eiendomsmegling Vinderen.

I fjor sommer var markedet like brennhett som været, og det ble satt flere prisrekorder.

Søndag var det visning på en hytte med en grunnflate på 26 kvadratmeter på Oslo-øya Nakkholmen med en prisantydning på fem millioner kroner. Hytta ligger i første linje mot sjøen med utsikt mot Lindøya og Bunnefjorden.

Eiendomsmegler Marius Berger
Eiendomsmegler Marius Berger (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Ifølge megleren var det 25 interessenter på visningen. Etter en heftig budrunde mellom fire interessenter fra Oslo sentrum og Oslo vest ble hytta mandag solgt for 6,55 millioner kroner. Aftenposten omtalte salget først.

Det er høyst trolig ny prisrekord for småhytte både på Nakkholmen og de tre øyene sett under ett.

– Gått opp for publikum

Sist uke ble det oppnådd 5,3 millioner kroner for en enkel småhytte på Lindøya uten innlagt vann, der man må dele utedo med naboene. Berger trodde dette var ny rekord. Men så viste det seg at nabohytta, med tilsvarende standard, ble solgt «off market» for 6,5 millioner kroner i fjor høst. Begge ligger i første linje mot sjøen.

– Det virker som det som om det virkelig har gått opp for publikum hva øyene innerst i fjorden er verdt, sier Berger, som har solgt hytter på øyene i en årrekke.

Småhyttene på øyene ligger på festet grunn, og kjøpet kan ikke pantsettes. Når salget i tillegg skjer utenfor det åpne markedet, fanges ikke prisene opp i noe register. Derfor kan det være vanskelig å ha nøyaktig oversikt over alle transaksjoner.

Hyttene er kjent for sin svært enkle standard – gjerne kun med fellestoaletter og dusj sentralt på øyene. Men Nakkholmen-hytta til 6,55 millioner kroner har både toalett og dusj.

– Da vil prisene stige

Sjeføkonom Nejra Macic i Prognosesenteret tror heller ikke taket er nådd.

– Man kan ikke bygge mer på disse øyene, så tilbudssiden er gitt. Samtidig stiger etterspørselen. Da vil prisene stige, og hyttene som er bygget ut vil få høyere og høyere verdi, sier Macic.

Hun peker også på at det blir stadig mer populært med kortreiste ferier som årsak til høye priser på øyene i Oslofjorden.

– Man skal bruke mindre tid på å komme seg til hytta, både av hensyn til at CO2-utslipp og at tid blir mer og mer verdifullt for oss, sier Macic.

Eiendomsmeglerfullmektig Madeleine Aursøy Larsson i Eiendomsmegler 1, som førte i pennen fjorårets rekordsalg, mener knapphet på hytter og økende interesse vil føre til fortsatt prisvekst.

– Jeg synes heller ikke 6,5 millioner kroner en høy pris med en hytte med den beliggenheten, sa Larsson, om hytta i første linje mot sjøen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.