I 2007 satte den danske oljegründeren og investoren Brian Ole Jepsen prisrekord for fritidsboliger i Sandefjord da han ga 32 millioner kroner for en fasjonabel strandeiendom på Vesterøya. Jepsen rev skipsredervillaen, og bygget en ny fritidsbolig på 660 kvadratmeter på den 13 mål store tomten med 100 meter strandlinje.

Nå fremgår det av offentlige registre at Jepsen har slått sin egen rekord. I slutten av mai bladde Jepsen opp 33 millioner kroner for naboeiendommen. Den 183 kvadratmeter store fritidsboligen ligger på en 9,5 mål stor tomt med 60 meter strandlinje. Dette er den dyreste fritidseiendommen omsatt ved sjøen her til lands denne sesongen.

Jepsen var styreleder i oljeselskapet Altinex, og solgte i 2007 sine aksjer i selskapet til Noreco for 511 millioner kroner, og har figurert på lister over Norges rikeste.

I mai satte Brian Ole Jepsen ny prisrekord for Sandefjord-hytter da han ga 33 millioner kroner for hytta som grenser mot den han allerede eier. Til sammen er eiendommene på over 20 mål.
I mai satte Brian Ole Jepsen ny prisrekord for Sandefjord-hytter da han ga 33 millioner kroner for hytta som grenser mot den han allerede eier. Til sammen er eiendommene på over 20 mål. (Foto: Javad Parsa)
I 2007 kjøpte den danske oljegründeren Brian Ole Jepsen denne eiendommen på Vesterøya i Sandefjord for 32 millioner kroner. Han rev og bygde en ny fritidsbolig på eiendommen.
I 2007 kjøpte den danske oljegründeren Brian Ole Jepsen denne eiendommen på Vesterøya i Sandefjord for 32 millioner kroner. Han rev og bygde en ny fritidsbolig på eiendommen. (Foto: Javad Parsa)
I mai satte Brian Ole Jepsen ny prisrekord for Sandefjord-hytter da han ga 33 millioner kroner for denne eiendommen.
I mai satte Brian Ole Jepsen ny prisrekord for Sandefjord-hytter da han ga 33 millioner kroner for denne eiendommen. (Foto: Javad Parsa)
Brian Ole Jepsens nye hytte på Vesterøya i Sandefjord ligger til venstre i bildet. Eiendommen han kjøpte i 2007 ligger til høyre.
Brian Ole Jepsens nye hytte på Vesterøya i Sandefjord ligger til venstre i bildet. Eiendommen han kjøpte i 2007 ligger til høyre. (Foto: Javad Parsa)

To budgivere

Ifølge prospektet har Jepsens nyinnkjøpte fritidseiendom flott beliggenhet på vestsiden av Vesterøya, med utsikt mot Sandefjordsfjorden og Buerøya. Eiendommen beskrives som meget velholdt og med god standard. Den har også eget bryggeanlegg.

Eiendomsmilliardær Åge Thoresen solgte hytta som Jepsen nå sikret seg. Thoresen kjøpte hytta i 2003 for snaut 13 millioner på tvangssalg, går det frem av eiendomsregisteret. Thoresen har bygget opp sin formue i Aka-konsernet i stor grad på kjøp av eiendommer som han i hovedsak leier ut til dagligvare. Thoresen meldte utvandring til Spania i fjor, men har opplyst til DN at han nylig har meldt tilbakeflytting til Norge.

Eiendomsmegler Tore Solberg i Eiendomsmegler 1 Sandefjord, som sto for salget, sier han ikke ønsker å kommentere hvem som har kjøpt eiendommen, men sa til DN da hytta ble solgt at det sto mellom to budgivere.

DN har ikke lykkes i å få tak i Jepsen for en kommentar.

– Prisene har gått opp

Torsdag la Eiendom Norge frem sin årlige markedsrapport for Norske fritidsboliger ved sjøen. Den viste at hytteprisene har steget tre prosent det siste året.

Lillesand er på årets pristopp der medianprisen har ligget på 6,51 millioner det siste året. Sandefjord har hatt en medianpris på 3,325 millioner kroner.

Eiendomsmegler Tore Solberg er overbevist at markedet er klart for flere dyre eiendommer, og mener det er eiendommer i Sandefjord som kan oppnå enda høyere priser hvis de blir lagt ut for salg.

– Jeg mener også at prisene har gått opp ganske mye siden samme tid i fjor, sier Solberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.