Da Pareto-sjef Ole Henrik Bjørge (48) kjøpte strandeiendommen i Tønsberg for 25 millioner kroner i 2010, ble det omtalt som prisrekord i vestfoldbyen.

Nå bekrefter sjefen for meglerhuset Pareto Securities overfor Dagens Næringsliv at han har solgt den 2,4 mål store ferieeiendommen.

– Salgssummen er 27 millioner kroner, bekrefter Bjørge overfor DN.

Huset er bygget i moderne funkisstil og inneholder to fulle etasjer og en takstue, uteplasser, garasjeplass til tre biler, en privat strand og en brygge der man uten problemer kan legge til med en båt på 30–40 fot. Det er ikke offentlig hvem som er kjøperen.

– Jeg har kjøpt huset for å bruke det som sommerbolig. Det ligger i et fantastisk område, sa Bjørge til Tønsbergs Blad i 2010.

Det er tegnet av arkitekt Ola Roald og sto ferdig i 2007. Bruksarealet er på 308 kvadratmeter.

Luksus på Nesøya

I 2016 kjøpte Bjørge en 3,7 mål stor strandeiendom i Vesthellinga på Nesøya for 58,5 millioner kroner.

Luksusboligen regnes som særdeles påkostet. Boligmassen skal være på nesten 1000 kvadratmeter og eiendommen kan skilte med blant annet en lang strandlinje, eget badehus, solbrygge og flytebrygge til båter og egen tennisbane.

Ole Henrik Bjørge ga 58,5 millioner kroner for denne privatboligen på Nesøya i Asker i 2016.
Ole Henrik Bjørge ga 58,5 millioner kroner for denne privatboligen på Nesøya i Asker i 2016. (Foto: Bente Bjørndal)

Det var Bavaria-millionær May Len Stensaker som solgte Nesøya-eiendommen til Pareto-sjefen.

Mindre behov for sjøhytte

– Er det rett og slett mindre behov for et landsted ved sjøen i lys av boligkjøpet på Nesøya?

– Det er riktig, sier Bjørge.

I 2017 hadde Bjørge en inntekt på 16,5 millioner kroner og en skattelignet formue på 146 millioner kroner, ifølge ligningstallene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Det er ikke er nok idioter der ute. Derfor vil kryptogalskapen ta slutt
Men den etterlater seg noe meget spennende.
01:49 Min
Publisert: