– Du må være kjapp. Jeg er midt i en budrunde, sier eiendomsmegler Petter Birkrem i Privatmegleren, som selger hytter på Trysil.

To uker etter høstferien er visningsrushet i ferd med å legge seg. Potensielle kjøpere har bestemt seg for om de vil følge hyttedrømmen eller ikke, og det er på tide å gjøre opp status for høstens hyttesalg.

Allerede i høstferien kunne meglerne fortelle om stor interesse i markedet, og de samme fjellmeglerne bekrefter nå overfor DN at salget har vært bra. Birkrem forteller til DN at han så langt har solgt 20 prosent mer enn samme periode i fjor.

– Vi hadde et veldig bra salg i høstferien med 12 enheter. Når budrunden er ferdig, har jeg solgt ytterligere ti, altså 22 enheter siden lørdagen jeg dro opp for å ha de første visningene.

Trysil-megleren forteller at de har fått inn mer eiendom, og det er grunnen til økningen i salget. Han har solgt hytter fra 1,6 millioner kroner opp til 8,9 millioner kroner.

– Det er noen som har ventet hele sommeren på at det skal komme hytter på markedet. De er ganske ivrige på å få dem nå. Bare to eiendommer har gått under prisantydning. Resten har gått på eller over, sier han.

Hektiske uker

Eiendomsmegler Stig Svartor i Privatmegleren Lillehammer, som selger hytter på skidestinasjoner som Hafjell, Kvitfjell og Skeikampen, sier det har vært et jevnt, godt salg siden slutten av september.

De fleste hyttene han selger, ligger rundt fire millioner kroner. Den dyreste han solgte i høstferien, var på 8,4 millioner kroner. Hytta var lagt ut for åtte millioner kroner, men gikk på budrunde.

– Det har vært mye eiendom ute for vår del. Høstferien var hektisk med mye visninger. Vi har solgt bra, spesielt på Hafjell og Skei. Der har det også vært budrunder. Det er ikke det så ofte man ser på fjellet, sier han.

Vardetunet i Hemsedal ble solgt etter bare noen dager. Den lå ute med en prisantydning på 12,5 millioner kroner.
Vardetunet i Hemsedal ble solgt etter bare noen dager. Den lå ute med en prisantydning på 12,5 millioner kroner. (Foto: Foto: Aurelijus Norvaisas/Eiendomsmegler 1)

Daglig leder Gjermund Svendsen-Rosendal i Eiendomsmegler 1 Fjellmegleren forteller at september ble den sterkeste måneden deres noensinne, og at de så langt i år har solgt for 250 millioner kroner mer enn samme periode i fjor.

– Er det markedet som er bedre, eller er dere blitt bedre til å selge?

– Markedet er ganske stabilt bra, men det varierer med hvilke nye prosjekter og hva slags varer som kommer på markedet. Vi har hatt noen virkelige dyre eiendommer på Geilo. I sum er det ganske bra.

For to uker siden skrev DN om Vardetunet som var den dyreste hytta på markedet den helgen, som det var visninger på, med prisantydning på 12,5 millioner kroner. Den hadde både boblebad på terrassen, dobbeltgarasje og gjestehytte.

– Den gikk etter bare noen dager, sier Svendsen-Rosendal.

Solgte Rønnebergs hytte

For eiendomsmegler Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 Geilo er det fortsatt hektisk.

– Nå sitter jeg på kontoret på en søndag og skal ha visninger. Jeg driver fortsatt med etterarbeid fra høstferien. Den gikk bra, og vi fikk solgt unna en del. Jeg er spesielt godt fornøyd med avslutningen på ferien.

Haatuft har blant annet fått oppgaven med å selge den tidligere Senkveld-programlederen Harald Rønnebergs to hytter ved Ulvdal skisenter. Hyttene ble lagt ut i februar, men har vært vanskelig å få solgt. I mai måtte prisen jekkes ned, men nå har Rønneberg endelig fått klaff.

Den ene av Harald Rønnebergs to hytter er nå solgt for 4,75 millioner kroner.
Den ene av Harald Rønnebergs to hytter er nå solgt for 4,75 millioner kroner. (Foto: Pål Harald Uthus)

– Den ene av hyttene er solgt. Den gikk for 4,75 millioner kroner etter visninger i høstferien, sier han.

– Jeg opplever at høsten i år har vært bedre enn i fjor. Det har vært mer trøkk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.