– Nå har jeg akkurat kommet hjem etter å ha landet salget, sier Tore Stray (68) i Stray & Co Eiendomsmegling når DN ringer ved 19-tiden torsdag.

– Og det gikk unna?

– Det kan du trygt si. Det ble virkelig friskt. Og veldig moro.

Fikk tomt som deloppgjør

Det er en drøy uke siden hytteeiendommen på Vavikneset i Randesund like øst for Kristiansand ble lagt ut for salg med en prisantydning på 20 millioner kroner. Tomten inkluderer også noen holmer og skjær like vest for Tømmerstø Landhandel, en kort båt- eller biltur fra Kristiansand sentrum.

Hytta i seg selv er ikke så mye å skryte av. Den er delvis bygget i 1947, og pusset opp og utvidet på slutten av 1980-tallet med strøm og avløp. Den gamle bryggen på drøyt 20 kvadratmeter og en liten sjøbod på seks-syv kvadratmeter er åpenbart heller ikke det budgiverne har lagt mest vekt på.

Mindre ivrige hyttekjøpere: – Virker som det verste hysteriet har lagt seg

– Nei, det er tomten. 4,5 mål like utenfor byen, vestvendt med sol til klokken 22.30 og 200 meter strandlinje. Og vei helt frem. Det finnes ikke mange slike. Det er en perle, sier Stray.

– Og så har i tillegg eiendommen en veldig artig historie. Den opprinnelige eieren var tannlege, og han fikk denne tomten som delbetaling for tannlegetjenester under krigen, sier han.

Nå er det de syv barnebarna i 60-årene – hvorav fire er bosatt i USA – som selger.

– Det ble for tungvint for dem med vedlikehold og sånn, sier Stray.

Hytta midt i bildet er i dag omringet av kostbare boligeiendommer, og kjøperen planlegger ifølge meglere å rive den gamle hytta og bygge bolig.
Hytta midt i bildet er i dag omringet av kostbare boligeiendommer, og kjøperen planlegger ifølge meglere å rive den gamle hytta og bygge bolig. (Foto: Per Arne Kvamsø/boligfotoagder.no)

– Ikke noe husbankhus, nei

Da eiendommen ble lagt ut for salg for en ukes tid siden, sa Stray til Fædrelandsvennen at 20 millioner kroner var en riktig pris. Der tok han grundig feil.

– Ja, det kan du si. Men sånn går det gjerne når to budgivere absolutt vil ha stedet. Det var mange flere som var interessert – rundt 30 stykker – men de fleste falt av lasset da budene passerte 23–24 millioner kroner.

Fagforeningens ferieparadis er sommerens dyreste sjøhyttesalg dnPlus

Kan du si noe om hvem som har kjøpt eiendommen?

– Nei, men jeg kan si såpass at kjøperen er fra Kristiansand. Området er regulert til boligbygging, og kjøperen planlegger etter det jeg forstår å bygge bolig på tomten.

– Og rive hytta?

– Ja.

– Så vedkommende kjøper da i praksis en tomt for 30 millioner kroner pluss kostnaden med rivning?

– Ja, det er friskt. Med hus på toppen ender sikkert prisen over 50 millioner kroner. Så det blir ikke noe husbankhus, nei. Men så er det jo sånn at de med mye penger har en mulighet til å strekke seg lenger enn andre, sier Stray.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.