20 minutter med ferge fra Aker Brygge i Oslo ligger øyene Nakholmen, Lindøya og Bleikøya med rundt 550 svært ettertraktede småhytter. Bare for de siste fire årene har prisstigningen blitt anslått til 50 prosent.

Denne uken meldte Dagens Næringsliv at en hytte på 33 kvadratmeter med delt utedo på Lindøya gikk for 5,3 millioner kroner. Prisantydningen var på 4,5 millioner kroner.

Eiendomsmegler Marius Berger i Eie Eiendomsmegling, som i en årrekke har solgt småhytter på øyene, var overbevist om at det dermed var satt to prisrekorder: både for Lindøya og for mini-hytter på de tre øyene samlet.

Men her kan kjøperen rett og slett ha gjort en god handel.

For i fjor høst ble nabohytta, som er omtrent på samme størrelse, solgt off market for hele 6,5 millioner kroner. Også den uten vann og eget toalett.

Småhyttene på øyene ligger på festet grunn, og kjøpet kan ikke pantsettes. Når salget i tillegg skjer utenfor det åpne markedet, fanges ikke prisene opp i noe register. Derfor kan det være vanskelig å ha nøyaktig oversikt over alle transaksjoner.

– Gjort et kupp

Eiendomsmeglerfullmektig Madeleine Aursøy Larsson i Eiendomsmegler 1 førte i pennen det man nå antar er stående rekord.

– Selger og kjøper hadde blitt enige om prisen på 6,5 millioner kroner, og ønsket meglerbistand for å forestå oppgjøret, sier eiendomsmeglerfullmektig Madeleine Aursøy Larsson i Eiendomsmegler 1.

Småhytta på Lindøya ble solgt for 6,5 millioner kroner off market i september 2018.
Småhytta på Lindøya ble solgt for 6,5 millioner kroner off market i september 2018. (Foto: Takstmann Jørn Pedersen)

Selv om hytta ikke hadde innlagt vann og delte utedo med naboene, vil hun anslå at den hadde noe høyere standard, enn hytta som ble solgt for 5,3 millioner denne uken.

– Men hytta som ble solgt nå hadde faktisk bedre beliggenhet, og hadde tett nabo kun på én side. Så her har kjøperen gjort et kupp. Jeg synes heller ikke 6,5 millioner kroner en høy pris med en hytte med den beliggenheten, sier Larsson.

Eiendomsmeglerfullmektig Madeleine Aursøy Larsson i Eiendomsmegler 1
Eiendomsmeglerfullmektig Madeleine Aursøy Larsson i Eiendomsmegler 1 (Foto: Eiendomsmegler 1.)

Begge hyttene ligger i første linje mot sjøen.

– Prisen er jo skyhøy, må jeg si

– Sammenlignet med 6,5 millioner kroner er jo 5,3 millioner kroner et godt kjøp, medgir Marius Berger. – Men den prisen er jo skyhøy, må jeg si, og en indikasjon på at taket ikke er nådd, sier Berger.

Berger sier det verserer mange rykter om hvilke beløp som er oppnådd utenfor det åpne markedet.

– Men dette kan ikke jeg ta hensyn til i min prising. Der må jeg ta utgangspunkt i det som er kjent og dokumentert, sier Berger.

I tillegg til småhyttene på Lindøya, Nakkholmen og Bleikøya – som maksimalt kan være 40 kvadratmeter store – finnes det på øyene i indre Oslofjord noen større, private hytteeiendommer.

Også i dette segmentet ble det satt rekord i fjor da den 129 kvadratmeter store hytta «Jegerhuset» i vannkanten på Lindøya ble solgt for 17 millioner kroner, tre millioner over prisantydning.

Kjøperen av hytta til 6,5 millioner bekrefter overfor DN å ha vært blant budgiverne på «Jegerhuset», uten at det nådde frem. I stedet ble det en rekorddyr småhytte, etter at en selgevillig hytteeier ble funnet via ryktebørsen på Lindøya.

Larsson tror prisene på de sentrumsnære hyttene bare vil fortsette å stige.

– Det er jo få hytter der ute, og det kan ikke bygges mer samtidig som mange ønsker seg dit. Dessuten fikk langt flere øyene opp for øyne da fergene ble flyttet fra Vippetangen til Aker Brygge, sier Larsson.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hyttene er små, ligger tett i tett og er noen av Norges dyreste: – Attraktiviteten er krystallklar, sier arkitekturprofessor
Bli med til Lindøya i indre Oslofjord.
02:42
Publisert: