– Vi har engasjert en megler, det har vi ikke hatt før og kommer til å legge eiendommen ut på «vanlig måte» om kort tid, sier Christin Svartskuren Sundal til DN.

Den 3195 kvadratmeter store luksuseiendommen, med 70 meter lang privat strandlinje på Nøtterøy utenfor Tønsberg, ble kjøpt av Sundal i 2007 for 48 millioner kroner. Sundal har bodd på eiendommen med sin ektemann Trond Sundal, men etter at deres fire barn flyttet hjemmefra har de sett etter nye eiere til huset.

De to driver med båtimport gjennom selskapet Sundal Yacht as. Megleren de har valgt seg ut er Jeanette Sørvik ved det lokale meglerkontoret Bakke Sørvik & Partners.

– Ikke hatt noe stress

Med unntak av en egen nettside – Lifebythesea.no – og et par annonser i Dagens Næringsliv, har ikke ekteparet tatt særlige grep for å få solgt eiendommen. Den har ikke ligget ute på Finn, og de har heller ikke hyret inn en eiendomsmegler.

– Vi har heller ikke hatt noe stress med å selge. Hadde vi solgt, så hadde det vært veldig fint, men det har vi ikke. Nå går vi ut med megler, og skal blant annet legge den ut på Finn og lage salgsprospekt som vi heller ikke har hatt, sier Sundal.

Det at de nå legger ut eiendommen på «vanlig måte», mener hun er et naturlig steg i salgsprosessen.

– Vi la ut den videoen som en teaser, og tenkte det selvfølgelig hadde vært fint å selge den utenfor markedet. Vi hadde også et par annonser hos DN, og lagde denne videoen som vi spredte til venners venner, men da når vi jo ikke hele Norge, så nå har vi kommet til den fasen at vi går ut på vanlig måte.

Eiendommen er ikke for alle. Prisen er 75 millioner kroner.
Eiendommen er ikke for alle. Prisen er 75 millioner kroner. (Foto: Breakfast)

– Fortjener nye eiere

I august i fjor røpet paret overfor DN at de ville selge eiendommen for 75 millioner kroner, altså betydelig mer enn hva den ble kjøpt for. Samtidig har paret tidligere påpekt at de «har gjort vesentlige oppgraderinger og moderniseringer av eiendommen» siden de kjøpte den.

Grunnen til at de selger eiendommen er, ifølge Sundal, at de rett og slett ikke har behov for et så stort hus. Dette gjelder særlig etter at de fire barna deres flyttet hjemmefra.

– Det er uansett ikke sånn at vi må selge, men vi har steder både i Spania og på fjellet, og er aldri hjemme om sommeren. Den eiendommen fortjener en familie som bruker og nyter stedet mer enn oss. Der er egen sandstrand, bryggeanlegg og innendørs svømmebasseng, så vi synes stedet nå fortjener nye eiere.

Selv om ekteparet nå tar grep for å få solgt eiendommen, har det ikke vært fullstendig mangel på interesse siden den ble lagt ut for salg.

– Vi har fått noen bud som vi ikke har vært fornøyd med, så da fortsetter vi. Vi tar alle bud til etterretning.

Innendørs basseng

På nettstedet der ekteparet har promotert eiendommen kommer det frem at eiendommen inkluderer en brygge på 400 kvadratmeter, innendørs basseng, og et gjestehus på 127 kvadratmeter.

I annonsen som ble publisert i Dagens Næringsliv kom det frem at 30 prosent skal benyttes som næringsareal i henhold til krav i reguleringsplanen for området.

«Næringsdel kan være hjemmekontor, lager, boder og garasje. Ingen boplikt!», het det i annonsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.