Aluminiumsprodusenten Norsk Hydro vil selge Hærøya Industripark, ifølge en melding fredag.

Beslutningen er en konsekvens av at Hydro de siste 10-15 årene har gjennomgått store endringer, fra et konglomerat med flere satsingsområder til et rendyrket aluminiumselskap med stor egenproduksjon av elektrisk kraft, opplyser selskapet.

- Hydro har i en årrekke gjort en stor innsats for å utvikle industriparken og legge til rette for nye virksomheter i Grenland. Resultatet er at det nå er om lag 80 selskaper med 2500 ansatte på Herøya, sier konserndirektør Eivind Kallevik i Hydro.

Han opplyser at det i dag bare er om lag 75 Hydro-ansatte igjen på Herøya. De fleste av dem arbeider med drift og utvikling av selve industriparken og ved forskningssenteret.

- Beslutningen om å selge er derfor en naturlig konsekvens av utviklingen både iHydro og ved Herøya Industripark de siste årene, sier Kallevik.

Hydro regner med at en ny eier er på plass i løpet av året.

Hydro tar sikte på å selge Herøya Industriparks AS og Herøya Nett AS, inkludert eiendommer, egne bygg, infrastruktur, elektrisitetsnett og anlegg for prosessvannforsyning.

Les også: Forvalter: Gullperioden er over for Norge

Odfjell-sjefens «katastrofe-investering»  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.