Tidligere BWG Homes-sjef Lars Nilsen har ikke lenger boliger i Norge som sin hovedsatsing. Nå investerer han det meste av pengene i USA.

Lars Nilsen har som sjef i Block Watne og senere BWG Homes vært med på å bygge flere titall tusen norske eneboliger. Selv har han imidlertid mistet noe av interessen for det norske boligmarkedet. De siste årene har Nilsen blant annet:

Redusert eksponeringen mot det norske boligmarkedet betraktelig.

Diversifisert investeringsporteføljen for å spre risikoen og familiens milliardformue på nye prosjekter i ulike markeder.

Familiens investeringsselskapet Lani Invest har fremdeles mesteparten av sine midler i eiendom. Men Nilsen har fått et nytt favorittland.

– Det meste av investeringene de siste årene er blitt gjort i USA. Eiendomsmarkedet her har hatt en veldig god utvikling, og dette vil fortsette, sier Lars Nilsen, som nettopp har steget av Flytoget etter nok en reise til USA.

Resultatfall

Lani Invest oppnådde i 2014 et resultat før skatt på 47 millioner kroner. Dette er en betydelig svekkelse fra drøye 120 millioner kroner i 2013.

– Vi har mange eiendomsprosjekter som er under utvikling og bygging. Disse koster mye, men gir foreløpig ikke så mye inntekter, sier Lars Nilsen.

Han ønsker ikke å trekke frem enkeltprosjekter, men slår fast at enkelte eiendommer vil komme til salg mot slutten av inneværende år og utover i 2016.

– I USA er det både bolig- og næringseiendom vi satser på, mens i Norge er det mest næringseiendom, sier Nilsen.

Unngår bolig

– Er dere bekymret for utviklingen i det norske boligmarkedet?

– De nye prosjektene i Norge er i hovedsak kombinasjonsbygg med lager og kontor og det er vi veldig komfortable med, sier Nilsen.

– Så dere prøver å unngå eksponering mot det norske boligmarkedet?

– Nei det kan jeg ikke si, fordi vi har en del boligprosjekter som også vil komme ut i Norge, men bolig er ikke vårt hovedsatsingsområde i Norge, sier Nilsen.

Eksponeringen mot det norske boligmarkedet er uansett kraftig redusert sammenlignet med noen få år tilbake, da Lars Nilsen var hovedaksjonær og konsernsjef i boligbyggeren BWG Homes. Nilsen begynte å selge seg ut av BWG Homes i 2011, og solgte seg ytterligere ned i 2013, da han også trakk seg som konsernsjef. Ifjor sommer ble hele BWG Homes kjøpt opp av boligbyggelaget Obos, og senere tatt av børs.

Les også:

Krever at staten tar privat-fly-regningen

Slåss for å slippe privatflyregning

Selger seg kraftig ned i BWG Homes  

 

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.