Isabelle Ringnes og hennes samboer Bjørn Erik Ihlen selger huset sitt på Ormøya, under et år etter at paret kjøpte eiendommen.

Paret vil ikke si noe om hvorfor de selger etter såpass kort tid:

«Det er et ønske om å ikke kommentere denne saken» skriver Ihlen i en tekstmelding.

Eiendomsmegler Kim André Krabbe i Privatmegleren Panorama har fått oppdraget med å selge eiendommen på den populære øya. Krabbe bekrefter at den vil bli lagt ut på det åpne markedet i august, men ønsker heller ikke å kommentere salget.

Prisantydning i 2019: 18 mill.

Huset på rundt 200 kvadratmeter ble bygget i 2010 og går over tre etasjer. Det har ikke egen strandlinje, men ligger bare noen meter fra vannet. At det hele ligger en ti minutters kjøretur unna Oslo sentrum, sørover på Mosseveien langs Oslofjorden, er sterkt medvirkende til eiendommens høye verdi.

Isabelle Ringnes selger boligen på Ormøya.
Isabelle Ringnes selger boligen på Ormøya. (Foto: Aleksander Nordahl)

Da den ble solgt i 2019 var prisantydningen 18 millioner kroner, men paret fikk tilslag for snaut 17,2 millioner. Hvilken pris selgerne ønsker i denne omgang er foreløpig ukjent.

En eventuell gevinst er skattepliktig, med mindre paret oppfyller kravene til bo- og eiertid. Disse forutsetter minst tolv måneder eierskap og tolv måneder bruk av eiendommen som egen bolig fra de kjøpte den.

Den nøyaktige datoen for siste omsetning av eiendommen var 30. august i fjor, ifølge DNs egen boligbase.

Isabelle Ringnes og Bjørn Erik Ihlens eiendom på Ormøya har ikke egen strandlinje, men det er likevel kort vei til vannet.
Isabelle Ringnes og Bjørn Erik Ihlens eiendom på Ormøya har ikke egen strandlinje, men det er likevel kort vei til vannet. (Foto: Per Ståle Bugjerde)

Takknemlig for nabolaget

Huset falt i smak da paret slo til i fjor.

– Vi er veldig glade i sjøen og det var så utrolig fint og idyllisk der nede at vi falt pladask da vi dro og så på huset, sa Ringnes da DN omtalte eiendomstransaksjonen.

Ringnes har også sett ut til å trives på Ormøya i mellomtiden:

«Ikke mitt hus, ikke min båt, men mitt nabolag. Og det er pokker så mye å være takknemlig for» skrev hun på engelsk ved et bilde publisert på egen åpne instagramprofil i mai. På bildet ser vi et av de mange små båt- og badehusene som ligger langs strandkanten på Ormøya.

Noen av disse har skapt hodebry den siste tiden, ettersom Oslo kommune omregulerer området. Det har medført midlertidig byggestans på Ormøya, og flere aksjoner fra Plan- og bygningsetaten i strandsonen.

Strand-smell for øynaboer

DN omtalte denne uken noen av parets øynaboer, Vilde og Thomas Øiseth Munkholm, som fikk påvist forholdsvis omfattende ulovlige forhold på 55-millionerseiendommen deres, bare måneder etter at de kjøpte den.

På strandlinjen til øynaboene bare 500 meter i luftlinje unna Ringnes og Ihlen, fant kommunen blant annet et for stort badehus og et ulovlig oppsatt båthus.

For Ringnes og samboeren har kommunens innsats tilsynelatende budt på mindre problemer:

I offentlig kommunikasjon med Plan- og bygningsetaten går det frem at paret ba om dispensasjon fra det midlertidige byggeforbudet da de ønsket å bygge en carport i april. Foreløpig er ikke henvendelsen besvart.

Paret kjøpte huset i Heimlibakken av den ukjente investoren Mamad Adar (tidligere Mohammad Arabi).

DN har i flere artikler skrevet om hvordan han bygget opp en luksuseiendomsportefølje verdt over 100 millioner kroner, før han skiftet navn og begynte å selge eiendommene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.