Norge har flere milliardærer som har skapt sin egen formue – uten høyere utdannelse. 

For ti år siden skrev DN en sak om at Norges rikeste mener veien til rikdom går gjennom risikovilje, pågangsmot og kreativitet. Mens utdannelse har de klart seg uten.

En som er både rik og begynte å arbeide rett etter ungdomsskolen er den Trondheim-bosatte eiendomsinvestoren Ivar Koteng (57) - som også er styreleder i Rosenborg.

I et større intervju med VG torsdag forteller han sin historie.  

Koteng påstår overfor avisen at det er de dumme som gjør det best innen eiendom.

– Alle de smarte og velutdannede driver ikke med eiendom selv, men pusher det heller på pensjonister og andre. Mens de som har lavere iq, som meg selv, har skjønt at det er lurt å kjøpe eiendom når ingen andre gjør det, sier han til VG.

Elsker t-skjorter

Selv la bondesønnen fra Åfjord grunnlaget for sin formue på over 1,5 milliarder kroner da han 17 år gammel lånte 17.000 kroner i forbindelse med Willoch-regjeringens frislipp av kreditt – og kjøpte sin første eiendom.

– Siden fikk jeg låne mer og kjøpe mer. Mellom 1991 og 1996 kjøpte jeg da ingen andre gjorde det, sier Koteng til avisen.

Koteng er kjent for at han helst går i t-skjorte, og sier det bare er tøys at man må gå i tvangstrøye med skjorte og slips fordi man er rik.

Han kaller seg nøktern som flere andre milliardærer i Trøndelag, men har alt og erkjenner at nøkternheten er mer et image. Men kommer likevel med et spark sydover:

– Det er noen rikinger på Østlandet som kunne trengt en virkelighetssjekk. 

Solgte kluter for 1,8 milliarder
Damene i Norwex kommer hjem til deg og demonstrere mikrofiberkluter og regjøringsmidler. Homeparties og hjemmesalg er blitt millardbutikk.
01:54
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.