I juli ble det kjent at Ivar Tollefsen flyttet eierskapet av sine norske, svenske og danske boliger til to svenske selskaper, Heimstaden og Heimstaden Bostad. Frem til da hadde de norske leilighetene ligget i Fredensborg Eiendomsselskap.

I forbindelse med at eierskapet til alle boligene ble flyttet inn i de to svenske selskapene sa viseadministrerende direktør Magnus Nordholm i Heimstaden at planen var å ekspandere ytterligere i Skandinavia.

Blar opp milliarden

Torsdag opplyste Heimstaden at det gjennom sitt danske datterselskap kjøper to byggeprosjekter i København. Prisen er avtalt til rundt 790 millioner danske kroner, eller drøyt 980 millioner norske etter dagens kurs. Kjøpet finansieres ved egenkapital og pantelån, opplyser Heimstaden. Ivar Tollefsen eier gjennom Fredensborg as 86 prosent av aksjekapitalen i Heimstaden.

– Vi kjøper løpende mye bolig i Skandinavia. De siste par årene har det vært lite Norge (vi var veldig aktive i 2014 og 2015), men mye Sverige og Danmark (København), skriver Tollefsen i en epost til Dagens Næringsliv.

De to naboprosjektene, Kanalkanten og Nordkajen, ligger på Teglholmen i Sydhamnen i København og skal få 246 sjønære leiligheter. Totalt omfatter eiendommene en bygningsmasse på 21.500 kvadratmeter når de blir ferdige.

– Disse to prosjektene passer fint inn i en stadig større København portefølje, de har en av de aller beste/ytterste beliggenheter på Teglholmen, utbygger som leverer høy kvalitet, gunstige momsbetingelser for nybygg som går til utleie, forklarer Tollefsen.

Slik ser Heimstaden for seg at det ene av de to prosjektene på Teglholmen i København vil bli seende ut.
Slik ser Heimstaden for seg at det ene av de to prosjektene på Teglholmen i København vil bli seende ut. (Foto: Illustrasjon: Pressemateriell fra Heimstaden)

Overtagelse er planlagt til desember 2018 for Kanalkanten og april 2019 for Nordkajen.

Selger av eiendommene er et selskap som eies av PenSam, Sjaelsö Management og KPC.

– Vi er glade for å kunne fortsette å vokse i den danske hovedstaden og øke vår eksisterende boligmasse med disse fine eiendommene på Teglholmen, uttaler Nordholm i en pressemelding.

Slik ser Heimstaden for seg at det andre av de to prosjektene på Teglholmen i København vil bli seende ut.
Slik ser Heimstaden for seg at det andre av de to prosjektene på Teglholmen i København vil bli seende ut. (Foto: Illustrasjon: Pressemateriell fra Heimstaden)

Heimstaden eier allerede leiligheter på Teglholmen og mener at økonomien i prosjektet er bra. Totalt eier Heimstaden rundt 21.300 leiligheter og som er verdt rundt 31 milliarder svenske kroner.

Mest Tollefsen

Ivar Tollefsen har siden 90-tallet bygget seg opp til å bli en av de største leilighetsbaronene i Skandinavia. I Norge har hovedtyngden av eiendommene ligget i Fredensborg as. I slutten av juli ble eierskapet av de norske leilighetene flyttet til de to svenske selskapene, hvorav det selskapet som står bak kjøpet i København er børsnotert.

Heimstaden ab har to aksjeklasser: stamaksjer og preferanseaksjer. Preferanseaksjene er notert på Nasdaq First North Premier og gir en stemme per aksje. De aller fleste aksjene i selskapet er imidlertid såkalt stamaksjer. Disse gir ti stemmer per aksje, og er alle eiet av Ivar Tollefsen. Det innebærer at Tollefsens Fredensborg har mer enn 99 prosent av stemmene i selskapet. (Vilkår)

Trang bolig? Ole-Magnus (32) har funnet smarte løsninger.
Med rekordhøye boligpriser må flere klare seg på mindre plass. Ole-Magnus (32) har funnet smarte løsninger.
00:22
Publisert: