I fjor høst kjøpte eiendomsinvestor Ivar Tollefsen (58) og sønnen Nick Walter Tollefsen (32) et jaktparadis på 39.000 mål i Havradalen i Vinje kommune i Telemark for 33 millioner kroner.

I etterkant av kjøpet har Tollefsen havnet i krangel med Vinje kommune om retten til at sauer skal beite på eiendommen.

Nå har Tollefsen trukket klagen.

Ville slippe unna sauene

Da Tollefsen kjøpte jaktparadiset, var et av vilkårene fra kommunens side at eiendomsinvestoren måtte gå med på en tiårig avtale om at et lokalt beitelag skulle få ha sine rundt 1500 sauer pluss lam på utmarksbeite på eiendommen.

Avtalen skulle ha en varighet på ti år, og den årlige leien skulle være på 40.000 kroner.

Tollefsen tok i bruk advokat for å slippe unna sauene, men fikk avslag på klagen i slutten av januar. Klagen ble sendt videre til fylkesmannen, men samme dag valgte Tollefsen å trekke klagen. DN er ikke kjent med årsaken til at klagen er trukket.

Tollefsen har foreløpig ikke besvart DNs henvendelser.

Planer om jakt og fiske

Ivar Tollefsen har ifølge ligningstallene for 2018 en formue på 4,2 milliarder kroner, men Kapital anslår formuen hans til 23 milliarder, noe som gjør han til en av Norges rikeste.

Havradalen-eiendommen ligger ved Hardangerviddas sydøstre hjørne, og strekker seg innenfor Hardangervidda nasjonalpark.

– Havradalen er en vakker fjelleiendom – vi er glade i fjell. Og snø. Og vinter, skrev Ivar Tollefsen i en epost til Dagens Næringsliv i fjor høst.

Eiendomsmegler Pål Ivar Lauritzen i Koppang landsbruks- og næringseiendom uttalte at eiendommen som Tollefsen har kjøpt er en eiendom for mennesker med genuin interesse for jakt, fiske og friluftsliv.

I konsesjonssøknaden kommer det frem at det er nettopp jakt og fiske som er formålet med eiendommen, som i 2019 blant annet hadde fellingstillatelse til 27 reinsdyr.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.