Svenske Heimstaden AB nær doblet leieinntektene og driftsresultatet i årets ni første måneder, sammenlignet med samme periode i fjor. Dette løfter bunnlinjen fra drøyt 1,3 milliarder norske kroner til 2,2 milliarder norske kroner.

Det viser tall fra Heimstaden AB lagt frem i en pressemelding.

Heimstaden AB eier, utvikler og forvalter rundt 35.000 leiligheter i Skandinavia.

Eiendomsinvestor Ivar Tollefsen har de siste årene bygd opp en gigantisk nordisk eiendomsportefølje gjennom det svenske selskapet Heimstaden AB. Tollefsens private investeringsselskap Fredensborg as eier drøyt 86 prosent av aksjene i Heimstaden.

Selskapets gjeld har også skutt i været. Fra snaut 19 milliarder norske kroner ved utgangen av september i fjor, har gjelden økt til drøyt 31 milliarder norske kroner for samme periode i år.

Heimstaden har investert stort i leiligheter i årets første ni måneder, og har kjøpt leiligheter for nesten 15 milliarder kroner, sammenlignet med 8 milliarder for samme periode i fjor. Likevel har tredje kvartal vært en måned med mindre investeringer for Heimstaden. Fra juli til september har Heimstaden kjøpt leiligheter for 1,9 milliarder kroner, sammenlignet med andre kvartal da Heimstaden kjøpte leiligheter for drøyt ti milliarder kroner.

For en måned siden samlet Heimstadens medarbeidere seg til kick-off. Samlingen engasjerte administrerende direktør Patrik Hall stort.

– Det er ikke ofte jeg blir rørt og får gåsehud, men disse dagene ga meg nettopp det. Å oppleve det brede engasjementet fra drøyt 300 medarbeidere fra Sverige, Danmark og Norge var fantastisk. Jeg slutter aldri å bli fascinert av alle gode ideer, kloke løsninger på daglige utfordringer og den genuine vilje til å levere den beste kundeopplevelsen til våre leietagere, sier Hall i pressemeldingen.

Satser i Nederland

Tidligere denne måneden kom det frem i en pressemelding at Heimstaden AB gikk inn i eiendomsmarkedet i Nederland. Selskapet kjøpte 131 leiligheter og 128 parkeringsplasser til en verdi av rundt 215 millioner kroner.

– Vi har analysert markedet i Nederland i en lang periode og denne eiendommen passer inn i våre kriterier. Prisene har steget de siste årene i Nederland, men prisene i flere av de stedene vi har studert ser fremdeles attraktive ut og nederlenderne har et stabilt leiemarked, sa Magnus Nordholm, daglig leder for Heimstaden i meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fortsatt ser det ut til at ekspertene mener at dette er en korreksjon
Kommentator Bård Bjerkholt i DN om børsnedgangen.
01:38
Publisert: