Heimstaden Bostad ekspanderer til Polen, og kjøper to build-to-rent prosjekter.

Den avtalte kjøpsprisen er rundt 65 millioner euro, ifølge en melding fra selskapet. Det tilsvarer rundt 670 millioner norske kroner.

Kjøpet finansieres med egen kapital, ifølge selskapet.

Selger er den franske boligutvikleren Eiffage, som også vil være hovedentreprenør.

640 boliger

Kjøpet omfatter attraktive eiendommer i to av Warszawas raskest voksende boligområder; Praga Północ og Sluzewiec. Porteføljen består av cirka 640 boliger fordelt på 24.363 kvadratmeter, kommersielle enheter fordelt på 2117 kvadratmeter, samt parkeringsplasser.

Det er eiendomsinvestor Ivar Tollefsen som kontrollerer boligkonsernet Heimstaden. Over flere år har milliardæren bygget seg opp en enorm eiendomsportefølje i Europa. Av selskapets årsrapport for 2019, som DN omtalte i februar, gikk det frem at konsernet kjøpte eiendom for 27,9 milliarder svenske kroner i 2019.

Eier over 100.000 leiligheter

Ved utgangen av fjoråret var porteføljen verdt 113,3 milliarder svenske kroner, mens overskuddet i 2019 doblet seg til seks milliarder svenske kroner.

Ifølge selskapets delårsrapport for perioden januar-september 2020, satt selskapet på 100.870 leiligheter til en verdi av 139 milliarder svenske kroner ved utgangen av september.

Ved ferdigstillelse anslår Heimstaden at prosjektet i Warszawa vil generere rundt fem millioner euro i årlige leieinntekter.

– Kjøpet er på linje med vår strategi om å utvide Heimstaden Bostad til europeiske markeder med sterke makroøkonomiske utsikter og dynamiske boligmarkeder. Det polske boligmarkedet er både sterkt og stabilt, og den fortsatte befolkningsveksten i storbyene overbeviser oss om at våre boliger kommer til å tas vel imot, skriver investeringsdirektør Christian Fladeland i Heimstaden i meldingen.

Planlagt byggestart er tidlig i 2021, og prosjektene forventes å være ferdigstilt i henholdsvis første kvartal 2022 og første kvartal 2023.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.