Mesteparten av den norske milliardæren Ivar Tollefsens enorme verdier ligger i det børsnoterte svenske selskapet Heimstaden Bostad. Fredag morgen la eiendomsgiganten frem resultater for første kvartal. Til tross for koronaens herjinger med næringslivet, har selskapet bare fortsatt den sterke veksten de har hatt de siste årene.

I årets tre første måneder økte selskapet leieinntektene fra 1,4 milliarder svenske kroner i fjor til 2,02 milliarder svenske kroner i år. Det er en oppgang på 40,5 prosent.

Den kraftige oppgangen er drevet av investeringer, ifølge selskapet. I første kvartal hentet de 12,5 milliarder kroner fra eierne for å vokse videre. Totalt investerte selskapet for 26,1 milliarder svenske kroner mellom januar og mars.

De satset spesielt på Danmark med eiendomskjøp i landet for 15,7 milliarder kroner. Den totale eiendomsporteføljen består av 114.000 eiendommer som er verdsatt til 179 milliarder svenske kroner.

– Vi leverte sterke operasjonelle resultater og jeg er stolt over vår kompetente og fleksible kolleger som går den ekstra milen hver dag. Sammen skal vi fortsette å jobbe fremover og jakte våre ambisiøse mål i 2021 og videre fremover, sier administrerende direktør Patrik Hall i en børsmelding.

Eiendomsselskapet er kontrollert av Ivar Tollefsens selskap Heimstaden med en andel på 44,7 prosent. Det svenske selskapet Alecta eier 45,9 prosent, men har mindre del av de stemmeberettigede aksjene. Heimstaden Bolag eier eiendommer i både Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Nederland og Tsjekkia.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.