Nå er Ivar Tollefsens samlede eiendomsportefølje verdt 103,5 milliarder svenske kroner, ifølge den ferske halvårsrapporten fra hans Heimstaden ab.

Den norske milliardæren har bygget seg opp en enorm eiendomsportefølje i Nord-Europa, og pengene triller inn for fullt.

Tjente over tre milliarder

I første halvår tjente Heimstaden 3,1 milliarder svenske kroner før skatt, en kraftig økning fra samme periode i fjor da resultat før skatt var på to milliarder kroner.

Leieinntektene var på 2,2 milliarder kroner, mens den samlede verdien på eiendommene gikk opp 3,2 milliarder kroner i første halvår.

– Vi er nå den største eieren av skandinavisk boligeiendom og er markedsleder i Sverige, Norge og Danmark. Det er en unik posisjon som det er vanskelig å kopiere, sa Tollefsen til DN i fjor sommer.

Da var han også klar på at boligprisene ville øke mer enn lønnsveksten fremover.

– Vi har langsiktig tro på bolig som investering, og tror at verdiutviklingen over tid minst skal følge konsumprisindeksen og mer sannsynlig lønnsveksten eller faktisk kanskje litt over denne. Med andre ord venter vi en prisvekst på mellom to og tre prosent per år, sa Tollefsen.

– Å gjette på hva som skjer år for år gjør vi ikke, la han til.

Tidligere i år inngikk Heimstaden en avtale om å kjøpe 536 eiendommer i Nederland for 1,4 milliarder euro, tilsvarende 14 milliarder kroner målt i dagens kronekurs.

Hentet Eiendom Norge-sjef

Tollefsen har i flere tiår bygget eiendomsverdier i sitt heleide selskap Fredensborg. Mye av verdiene ligger i nettopp Heimstaden, det svenske børsnoterte datterselskapet som Tollefsen eier 86 prosent av.

For halvannen uke siden kunngjorde Tollefsen og hans Fredensborg at de har ansatt Eiendom Norge-sjef Christian Vammervold Dreyer. Han vil der være direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt.

– Fredensborg er tydelig på at de som stor eiendomsbesitter har et viktig samfunnsansvar, et ansvar som skal forvaltes klokt og offensivt både nasjonalt og internasjonalt, sa Dreyer da.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.