Ivar Tollefsens to sammenhengende tomter ved Lortbukta på Snarøya i Bærum utgjør til sammen i underkant av åtte mål. Nå har han kjøpt nok en tomt på over 800 kvadratmeter, og øker dermed tomtearealet til nesten ni mål. Det siste kjøpet hadde en pris på 18 millioner kroner.

Ivar Tollefsen, på DNBs  eiendomskonferanse i 2018.
Ivar Tollefsen, på DNBs eiendomskonferanse i 2018. (Foto: Per Thrana)

DN har tidligere omtalt Tollefsens boligprosjekt på Snarøya, der han eier adressene Grøndalen 2 og 4. Der har han i flere år bygget et gigantisk hus innenfor strandsonen.

I tillegg eier han den lille øygruppen Møkkalassene, et fredet naturreservat bestående av tre holmer utenfor bukten. Tomten utgjør cirka 2,4 mål, men er ikke lov å bygge på.

Utvidelse

Konsernjurist Anders Tveter i Fredensborg eiendom, Tollefsens heleide selskap, opplyser at Tollefsen ikke har planer om å bygge på den nye tomten. Altså er kjøpet en ren utvidelse av egen eiendom.

Tollefsen kjøpte Grøndalen 2 og 4 i henholdsvis 2007 og 2004. For Grøndalen 2 måtte han ut med 19 millioner kroner, mens Grøndalen 4 hadde en pris på 27 millioner.

En av Norges rikeste

Ivar Tollefsen har i flere tiår bygget eiendomsverdier i sitt heleide selskap Fredensborg. Mye av verdiene ligger i det svenske datterselskapet Heimstaden som er børsnotert i Stockholm.

I august 2018 var eiendomsimperiet hans verdt 100 milliarder. Tollefsen har ifølge ligningstallene for 2018 en formue på 4,2 milliarder kroner, men Kapital anslår formuen hans til 23 milliarder, noe som gjør han til en av Norges rikeste.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.