Forfatter Jan Kjærstad og hans kone Terese Moe Leiner flytter fra Uranienborg i Oslo etter 18 år. Sammen har de kjøpt en villa på Nordstrand til den nette sum av 17,8 millioner kroner.

I en tekstmelding skriver Kjærstad at tiden var inne for å flytte på seg.

– Vi har bodd på Uranienborg i 18 år, i en stor leilighet vi kjøpte sammen i 2001. Og nå har tiden kommet for å flytte på seg. Spesielt var det hagen på Nordstrand som lokket, skriver han.

Jan Kjærstad regnes som en av Norges store forfattere, og har vunnet flere priser for sin litteratur. I 2013 mottok han det Norske Akademis pris, som er en er en «påskjønnelse for for fremragende skjønnlitterært eller faglitterært forfatterskap på riksmål».

Arv og verdistigning

Kjærstad opplyser overfor DN at han og kona har solgt leiligheten på Frogner for 14,3 millioner.

Kjærstad flytter fra Frogner til Nordstrand i Oslo.
Kjærstad flytter fra Frogner til Nordstrand i Oslo. (Foto: Mariam Butt / NTB Scanpix)

Han legger til at salget av hans avdøde fars hus gjorde det mulig for paret å kjøpe villaen på Nordstrand.

Samtidig erkjenner han at han har vært heldig.

– Jeg er 66 år, og jeg har vært en av de mange som har nytt godt av verdistigningen på boliger, sier Kjærstad og legger til:

– Vår generasjon har det lettere enn dagens unge, for å si det sånn.

Halvsirkel rundt bykjernen

Forfatteren forteller at han og kona var på en rekke visninger i det han beskriver som en halvsirkel rundt bykjernen i Oslo. For dem var det viktig å sikre god tilgang til kollektivtransport, da de yngste døtrene går på Kristelig Gymnasium som ligger rett ved Bislett.

– Trikken fra Holtet (trikkestopp på Nordstrand journ.anm.) stopper rett utenfor skolen. I tillegg er det en fin tomt og hage, sier Kjærstad, som legger til at kona er datter av en professor i botanikk med spesialfelt på roser.

Samtidig sier han at det var tilfeldig at det til slutt ble villaen på Nordstrand.

– Vi kunne lett havnet på et annet sted, og vi var ikke langt unna å by på et annet hus på Grefsen med fantastisk utsikt, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.