Mandag ble en fritidseiendom i Kragerøs skjærgård kuppet før visning med et bud som lå tre millioner kroner over prisantydning. Prisen endte på 17,5 millioner kroner.

– Selgerne valgte å satse på at dette budet var mer lønnsomt enn å holde visning, sier ansvarlig eiendomsmegler Jens Martin Laagasken i DNB Eiendom.

Ifølge megleren er dette den dyreste eiendommen i Kragerø i år.

– Det er langt mellom disse objektene, sier Laagasken.

Enkel standard

Fritidseiendommen ligger på Portør utenfor Kragerø og består av flere bygninger med enkel standard og utedo. Det kjøperen først og fremst betaler for, er den store tomten på rundt 11.000 kvadratmeter.

– Bygningene trenger vedlikehold og oppgradering. Her kjøper man plassen, dypvannsbrygger, strand og beliggenhet med mer, sier Laagasken.

– Var det overraskende at eiendommen ble solgt så fort?

– Vi visste at vi traff ganske godt med prisen og skjønte at det var stor interesse, men vi hadde ingen forventning om at det skulle gå så fort, svarer eiendomsmegleren.

Færre solgte

DN skrev nylig at markedet for sjøhytter er langt mindre hett enn mange har forventet.

De siste to månedene har det både vært færre salg enn på samme tid i fjor, og færre hytter i markedet i de typiske sjøhyttefylkene Østfold, Vestfold, Telemark, Aust- og Vest-Agder. Det viser en gjennomgåelse DNB Eiendom har gjort.

Ronny Jørstad, daglig leder ved Aktiv i Kragerø, sa før helgen at han kjente seg igjen tendensen, men at dette hang sammen med at det er lite til salgs.

– Både i år og i fjor har tilbudet i Kragerø vært ganske begrenset, sa Jørstad.

Gjennomsnittsprisen for hytter ved sjøen i Kragerø var 4,8 millioner kroner i 2017, for hele landet var gjennomsnittsprisen på sjøhytter 2,4 millioner kroner.

Eiendomsmegler Laagasken understreker at hytter prisklassen til den som nettopp ble solgt på Portør «tilhører sjeldenhetene».

– Markedet for denne typen eiendommer er i utgangspunktet veldig bra. En del interessenter ser nok nå at sommeren i Norge kanskje er noe å satse på likevel, sier han. (Vilkår)

Førstemann over får 325.000
Steinar Hoens rekord har stått i 21 år. 325.000 kroner venter den første som hopper høyere.
01:13
Publisert: