Det hersker nå full tvil om salget av Umoes hovedkvarter på Fornebu.

Tirsdag bekreftet først Umoe overfor Dagens Næringsliv at salgsprosessen var i gang. Deretter hevdet partner Terje Tinholt i Tinholt Eiendom at de allerede hadde sikret seg eiendommen.

Onsdag sa Jens Ulltveit-Moe til Aftenposten at han har hatt samtaler med Tinholt, men samtidig oppga han at ingen kontrakt er underskrevet. Han beskriver Tinholt som litt «overivrig».

Ulltveit-Moe oppgir til Aftenposten at det som ligger fast er at eiendommen er til salgs, og at så lenge ingen kontrakt er underskrevet så er det åpent for alle å komme med bud.

Ulltveit-Moe er klar på at den som kommer med det høyeste budet får kjøpe eiendommen.

Sparer seks millioner kroner

Overfor Dagens Næringsliv vil ikke Ulltveit-Moe kommentere om det er kommet flere som er interessert i å kjøpe Fornebu Hovedgård etter de siste dager omtale.

Han sier at hovedgården er for stor for konsernadministrasjonen i Umoe, som består av ti mennesker, og for liten for restaurantadministrasjonen i konsernet, som utgjør 80 mennesker. Det oppgir Ulltveit-Moe som grunn til at han vil selge hovedkvarteret.

  - Så sparer vi seks millioner kroner i året på å samlokalisere konsern- og restaurantadministrasjonen, sier Ulltveit-Moe.

  Han bekrefter at de har vært i samtaler med Terje Tinholt og hans selskap om salg av prakteiendommen.

  – Vi har samtalt om det, men ikke kommet til en endelig avtale. Ting tar tid, sier Ulltveit-Moe.

  – Står dere langt fra hverandre ?

  – Det pleier å flaske seg, så får vi se hvordan det går, sier Ulltveit-Moe.

  – Vi løser nok dette

  Terje Tinholt mener at partene har en klar avtale.

  Tinholt fastholder opplysningene fra tirsdag om at Tinholt Eiendom sammen med partneren Stegg Eiendom har kjøpt den staselige eiendommen på Fornebu. Dette poengterer han nok en gang overfor Dagens Næringsliv.

  – Jeg viser til tirsdagens artikkel og den står jeg ved. Vi er i dialog, og jeg vet vi løser dette på en ryddig og ordentlig måte. Jeg vet hva vi har blitt enige om, sier Tinholt til DN onsdag.

  Gått på milliardsmeller

  Ulltveit-Moe trenger pengene etter å ha gått på milliardsmeller på solenergi i Rec, og i Brasil.

  Fra Fornebu hovedgård i Bærum, med utsikt over Lysakerfjorden, har Jens Ulltveit-Moe styrt sine virksomheter i flere deler av verden i en årrekke. Bygget ble kjøpt fra staten for 20 millioner kroner i 2004. Så ble det pusset kraftig opp før Ulltveit-Moes stab på rundt 20 personer flyttet inn i 2006. På den tiden var Ulltveit-Moe blant Norges rikeste med en formue i mangemilliardersklassen, flere tusen ansatte og eierinteresser på en rekke områder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.