– En ikonisk leilighet, og kort og godt et fantastisk stykke håndverk. Fredriksen har en lang historie på Dr. Holms, slik sett er det synd at han selger, sier eiendomsmegler Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 Geilo.

Den 256 kvadratmeter store leiligheten over to plan er skreddersydd og spesialbygget av britiske båtbyggere. Leiligheten har blant annet tre balkonger, fire bad og en egen «master-suite» i toppetasjen.

John Fredriksen er en av verdens rikeste menn og er storeier i flere børsnoterte foretak, deriblant tankrederiet Frontline.

«Elegant, usjenert og solrik høyfjellsleilighet over de to øverste etasjene på Dr. Holms.» heter det i boligannonsen.

– Vi skal legge oss i selen for å finne en god kjøper, sier Haatuft.

Fra John Fredriksens leilighet på Geilo.
Fra John Fredriksens leilighet på Geilo. (Foto: Pål Harald Uthus)

Forsøkt solgt i 2016

Leiligheten ble også, uten hell, forsøkt solgt av en annen megler i 2016 med merkelappen «høy prisklasse». Taksten ble den gang antydet til å ligge på 27 millioner kroner.

– Vi har en prisantydning på 25 millioner kroner, men kostprisen er betydelig over, sier Haatuft.

Vet du hvorfor Fredriksen selger leiligheten?

– Jeg tror det skyldes at han ikke har hatt tid til å bruke den så mye de siste årene, sier Haatuft.

Trodde ikke den ville bli lagt ut

Daglig leder og partner Fredrik von Krogh i Proaktiv Eiendomsmegling hadde ansvaret for salget av leiligheten i 2016, og kommenterte til DN at han hadde fått inntrykk av at leiligheten ikke ville bli lagt ut på et senere tidspunkt.

Opprinnelig eide Fredriksen en mindre leilighet i hotellbygget. I 2002 kjøpte han den 170 kvadratmeter store naboleiligheten for like i overkant av ti millioner kroner og slo de to leilighetene sammen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Soverom.
Soverom. (Foto: Pål Harald Uthus)
Kjøkken.
Kjøkken. (Foto: Pål Harald Uthus)
XXL-gründer Øivind Tidemandsen: -Jeg har kjøpt en tredjedel av julegavene mine på XXL
00:35
Publisert: