– Vi prøver igjen, med et noe lavere prisnivå enn sist. Flere var på visning i vinter, men da lyktes vi dessverre ikke med å selge. Derfor trakk vi den fra markedet etter påske. Det er jo en perle av en eiendom, men den er ikke noe særlig i bruk, og det er ønske om å finne en løsning. Derfor er den lagt ut til salgs igjen, så får vi se hva som dukker opp av interessenter nå, sier eiendomsmegler Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 Geilo til DN.

Leiligheten ble første gang, uten hell, forsøkt solgt av en annen megler i 2016 med merkelappen «høy prisklasse». Taksten ble den gang antydet til å ligge på 27 millioner kroner.

Rett før jul i fjor byttet Fredriksen eiendomsmegler og la ut leiligheten på markedet på nytt, da for 25 millioner kroner.

Nå er altså prisen kuttet fem millioner kroner til.

Kjøkkenet i leiligheten.
Kjøkkenet i leiligheten. (Foto: Pål Harald Uthus/Eiendomsmegler 1 Geilo)

Den 256 kvadratmeter store leiligheten over to plan er skreddersydd og spesialbygget av britiske båtbyggere. Leiligheten har blant annet tre balkonger, fire bad og en egen «master-suite» i toppetasjen.

Terrassen i leiligheten.
Terrassen i leiligheten. (Foto: Pål Harald Uthus/Eiendomsmegler 1 Geilo)

John Fredriksen er en av verdens rikeste menn og er storeier i flere børsnoterte foretak.

Grunnen til at han selger leiligheten er at han ikke har hatt tid til å bruke den så mye de siste årene, har Christian Haatuft tidligere sagt til DN.

Opprinnelig eide Fredriksen en mindre leilighet i hotellbygget på Dr. Holms. I 2002 kjøpte han den 170 kvadratmeter store naboleiligheten for like i overkant av ti millioner kroner og slo de to leilighetene sammen.

John Fredriksen startet karrieren 16 år gammel som bud i et skipsmeglerselskap. I dag har han en antatt formue på 113 milliarder kroner
Dette er karrieren til John Fredriksen.
01:45
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.