– Det var årets siste handel for min del, «la grande finale». Det er en fantastisk kul eiendom, som jeg vil savne å ha visninger på, sier eiendomsmegler Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 Geilo, som i flere år har forsøkt å finne en kjøper til John Fredriksens luksusleilighet på Dr. Holms på Geilo.

Helt på tampen av 2019 og 2010-tallet lyktes han altså endelig. Haatuft vil ikke oppgi eksakt salgssum, ei heller hvem kjøperen er, men forteller til DN at det «er en som er glad i Geilo».

Eiendomsmegleren opplyser at leiligheten, som hadde en prisantydning på 20 millioner kroner, ble solgt i en forhandling og ikke en budrunde, til en pris litt under antydningen.

– Den er i en prisklasse der det ikke er så mange kjøpere. Men det viktigste er at den nå skal bli tatt i bruk, noe som var viktig for selgeren. Dette er en sjanse som kommer kanskje én gang hvert 25. år, sier Haatuft.

Leilighetens kjøkken.
Leilighetens kjøkken. (Foto: Foto: Pål Harald Uthus/Eiendomsmegler 1 Geilo)

Kuttet prisen tre ganger

Leiligheten ble første gang, uten hell, forsøkt solgt av en annen megler i 2016 med merkelappen «høy prisklasse». Taksten ble den gang antydet til å ligge på 27 millioner kroner.

Rett før jul i 2018 byttet Fredriksen eiendomsmegler og la ut leiligheten på markedet på nytt, da for 25 millioner kroner.

Ett av de fire soverommene i leiligheten.
Ett av de fire soverommene i leiligheten. (Foto: Foto: Pål Harald Uthus/Eiendomsmegler 1 Geilo)

I oktober i fjor ble prisen kuttet nok en gang, og leiligheten har de siste månedene ligget ute på Finn med en prisantydning på 20 millioner kroner.

– Vi prøver igjen, med et noe lavere prisnivå enn sist. Flere var på visning i vinter, men da lyktes vi dessverre ikke med å selge. Derfor trakk vi den fra markedet etter påske. Det er jo en perle av en eiendom, men den er ikke noe særlig i bruk, og det er ønske om å finne en løsning. Derfor er den lagt ut til salgs igjen, så får vi se hva som dukker opp av interessenter nå, sa eiendomsmegler Haatuft til DN i oktober i fjor.

Den 256 kvadratmeter store leiligheten over to plan er skreddersydd og spesialbygget av britiske båtbyggere. Leiligheten har blant annet tre balkonger, fire bad og en egen «master-suite» i toppetasjen.

Fra stue i leiligheten.
Fra stue i leiligheten. (Foto: Foto: Pål Harald Uthus/Eiendomsmegler 1 Geilo)

John Fredriksen er en av verdens rikeste menn og er storeier i flere børsnoterte selskaper.

Opprinnelig eide Fredriksen en mindre leilighet i hotellbygget på Dr. Holms. I 2002 kjøpte han den 170 kvadratmeter store naboleiligheten for like i overkant av ti millioner kroner og slo de to leilighetene sammen.

Grunnen til at han selger leiligheten er at han ikke har hatt tid til å bruke den så mye de siste årene, har Christian Haatuft tidligere sagt til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

John Fredriksen startet karrieren 16 år gammel som bud i et skipsmeglerselskap. I dag har han en antatt formue på 113 milliarder kroner
Video fra Dagens Næringsliv
01:45
Publisert: