Helt siden 2016 har skipsreder John Fredriksen (75) forsøkt å selge luksusleiligheten på Dr. Holms Hotel på Geilo, og det skulle ta ham nesten fire år og tre priskutt før noen slo til på toppleiligheten.

På den siste dagen i 2019 ble det kjent at leiligheten endelig var blitt solgt, og det er nå klart hvem som er kjøperen. Skipsrederarving Espen Galtung Døsvig, som i 2018 hadde en ligningsformue på 632,5 millioner kroner, har punget ut 19,5 millioner for den spesiallagde leiligheten.

Til DN sier Galtung Døsvig at han er fornøyd med kjøpet.

– Jeg vil tro familien gleder seg til vinterferien nå, sier han.

På spørsmål om hva slags planer milliardæren har for leiligheten svarer Galtung Døsvig følgende.

– Jeg tror John har lagt ned en del penger i leiligheten, og at den kommer til å holde verdien.

– Planlegger du å selge om noen år eller har du kjøpt for å bruke den?

– Alt jeg har kan både kjøpes og selges. Det er som andre ting og eiendeler, svarer arvingen.

I Kapitals siste oversikt over Norges 400 rikeste anslås Døsvigs formue til 1,40 milliarder kroner.

– Jeg vil tro familien gleder seg til vinterferien nå, sier Espen Galtung Døsvig
– Jeg vil tro familien gleder seg til vinterferien nå, sier Espen Galtung Døsvig (Foto: Marit Hommedal/NTB Scanpix)

Satset på Porsche

Espen Galtung Døsvig er fjerde generasjon i det familieeide selskapet EGD Holding as. Selskapet ble etablert i Bergen for 110 år siden og het den gang Einar Galtung Døsvig as, etter Espens oldefar.

EGD Holding startet med tekstilhandel på begynnelsen av 1900-tallet, gikk over mot shipping- og eiendomsbransjen fra 60-tallet, før tekstilvirksomheten ble avviklet ved årtusenskiftet. I 2015 åpnet selskapet Porsche Senter Bergen as.

Den 256 kvadratmeter store leiligheten over to plan på Dr. Holms er skreddersydd og spesialbygget av britiske båtbyggere. Leiligheten har blant annet tre balkonger, fire bad og en egen «master-suite» i toppetasjen.

Leilighetens kjøkken.
Leilighetens kjøkken. (Foto: Pål Harald Uthus/Eiendomsmegler 1 Geilo)

Tre priskutt

Leiligheten på Geilo ble første gang forsøkt solgt uten hell i 2016 med merkelappen «høy prisklasse». Taksten ble den gang antydet til å ligge på 27 millioner kroner.

Rett før jul i 2018 byttet Fredriksen eiendomsmegler og la ut leiligheten på markedet på nytt, da for 25 millioner kroner.

Leilighetens soverom.
Leilighetens soverom. (Foto: Pål Harald Uthus/Eiendomsmegler 1 Geilo)

I oktober i fjor ble prisen kuttet nok en gang, og leiligheten har de siste månedene ligget ute på Finn med en prisantydning på 20 millioner kroner.

– Det var årets siste handel for min del, «la grande finale». Det er en fantastisk kul eiendom, som jeg vil savne å ha visninger på, sa eiendomsmegler Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 Geilo, til DN rett over nyttår i år.

Eiendomsmegleren opplyste til DN i januar at leiligheten, som hadde en prisantydning på 20 millioner kroner, ble solgt i en forhandling og ikke en budrunde.

– Den er i en prisklasse der det ikke er så mange kjøpere. Men det viktigste er at den nå skal bli tatt i bruk, noe som var viktig for selgeren. Dette er en sjanse som kommer kanskje én gang hvert 25. år, sa Haatuft.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.