Like etter nyheten om kjøpet av Telenors hovedkontor på Fornebu, legger Norwegian Property frem resultat for tredje kvartal.

Rapporten viser at selskapet fikk driftsinntekter på 177 millioner kroner og et resultat før skatt på 435,7 millioner kroner. Det er nesten en dobling fra tredje kvartal i fjor, da resultat før skatt endte på 243,7 millioner kroner.

Markedsverdien på eiendomsporteføljen var 16,78 milliarder kroner ved utgangen av tredje kvartal. Til sammenligning var markedsverdien på eiendomsporteføljen 15,53 milliarder kroner ved utgangen av tredje kvartal i fjor.

Milliardemisjon

Netto resultat var 342 millioner kroner etter de positive verdivurderingene for investeringseiendommene og rentederivatene.

I september overtok Norwegian Property Veidekke Eiendom, som nå heter Nordr Eiendom. For å finansiere kjøpet hentet selskapet 1,1 milliarder kroner i løpet av august.

I oktober utstedte selskapet et nytt obligasjonslån på 500 millioner kroner for å refinansiere et annet obligasjonslån med pant i Terminalbygget på Aker Brygge i Oslo.

«Dette var selskapets første transaksjon i obligasjonsmarkedet siden covid-19 pandemien rammet Norge. Transaksjonen bekreftet at markedet absolutt er åpent for selskapet og at marginene i obligasjonsmarkedet har kommet betydelig ned fra starten av korona-krisen før sommeren», skriver selskapet i meldingen.

Det er John Fredriksens Geveran som er største eier i Norwegian Property.

Kjøper Telenor-hovedkontor

Ikke mange minuttene før kvartalstallene ble lagt frem kom nyheten om at Norwegian Property har punget ut fem milliarder kroner for Telenors hovedkontor på Fornebu utenfor Oslo.

Samtidig ble det klart at Telenor har inngått en kontrakt for leie av deler av lokalene de neste 25 årene.

– Dette kjøpet er i tråd med selskapets vekststrategi og vil bidra til langsiktig verdiskaping i årene som kommer. Med kjøpet har vi etablert vårt tredje kontor-cluster i tillegg til Nydalen og Oslo CBD hvor vi allerede eier en betydelig eiendomsmasse, sa styremedlem Kathrine Astrup Fredriksen i en melding. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.