I februar i fjor ble det tinglyst at Enger betalte 25,5 millioner kroner for boligen i Bygdøynesveien ved Langviksbukta på halvøyen Bygdøy, rett vest for Oslo sentrum. Nå krever han 35 millioner kroner.

– Leiligheten er betydelig påkostet, så det er jo ikke snakk om ren netto, sier Jonny Enger.

Han er hemmelighetsfull om hvorfor han selger etter så kort tid, og han gir uttrykk for at han ikke har kjøpt noen annen bolig.

Jonny Enger selger og flytter.
Jonny Enger selger og flytter. (Foto: Gunnar Lier)

– Jeg har andre planer. Men jeg skal nok finne meg et nytt sted å bo, for å si det sånn, sier Enger.

Funkisstil over to plan

Leiligheten er over to plan på 170 kvadratmeter bruksareal, i et nybygg fra 2019. Ifølge prospektet er leiligheten bygget «i moderne funkisstil som kombinerer høy kvalitet med super funksjonalitet. Det er enkel heisadkomst og tre garasjeplasser. Innvendig er dette en særs påkostet leilighet av ypperste klasse, innredet til fingerspissene av interiørarkitekt. Leiligheten er utført i en lun og helhetlig fargepalett, med eikegulv, spesialbestilte dører og svært gode romstørrelser».

Leiligheten beskrives som en «elegant selveier» med tre soverom og tre bad, eller «velværebad» som det heter i prospektet, pluss eget kjølerom/vinrom. Et allrom bestående av kjøkken og stue har fire meter takhøyde, og utgang til vestvendt uteplass.

Partner og eiendomsmegler Fredrik Dyve hos Privatmegleren Dyve & Partnere forklarer prisstigningen med at leiligheten kjøpt da den var på tegnebrettet.

– Leiligheten er svært påkostet og den ble kjøpt på tegning flere år tilbake. Markedspris i dag er noe annet, sier Dyve.

Han sier det alt nå før fellesvisning har vært stor interesse for boligen, med flere mulige kjøpere.

Dyve sier det tross koronakrisen er stor interesse for boliger i Oslo, spesielt for boliger som kan skilte med heis, balkong, garasje og utsikt, eller som ligger i attraktive områder med utsikt eller som ligger i vannkanten, har stor tomt eller ligger i toppetasjen.

– Vi er ikke bekymret for å ikke få solgt boligen. Det er heller ikke slik at kunden her må selge, sier Dyve.

Dømt i Høyesterett

Jonny Enger er kjent for avfallshåndteringsselskapet Veireno, som vant kontrakten for søppelhåndtering i Oslo for perioden 2016–2021. Det endte med politisk oppvask og søppelkaos i hovedstaden, og Veireno ble slått konkurs i 2017.

Enger ble anmeldt blant annet for brudd på arbeidsmiljøloven, og i februar i år ble Enger i Høyesterett dømt 120 dager fengsel.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.