Da bloggeren Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand og fotballspilleren Morten Sundli flyttet inn i leiligheten sin på Torshov, fikk de etter hvert en ubehagelig opplevelse. Ekteparet hadde fått opplyst at det var sølvkre i leiligheten, men etter en stund oppdaget de at det dreide seg om det mer irriterende og plagsomme insektet skjeggkre.

Paret gikk til sak mot selgeren av boligen for å få prisavslag og erstatning på 634.000 kroner, men tapte i Oslo tingrett og ble dømt til å betale 114.000 kroner i sakskostnader.

Nå har ekteparet anket dommen til lagmannsretten, kommer det frem i berammingslistene. Saken skal opp i mai neste år.

Reklamerte for sent

Jørgine Vasstrand er kjent under navnet «Funkygine» og ble kjent da hun begynte å legge ut treningsvideoer på Instagram. Senere har hun blitt med på TV 2-serien «Bloggerne», som i ni sesonger har fulgt livene til blant annet bloggernavn som Caroline Berg Eriksen, Marna Haugen, Sophie Elise og Anna Rasmussen.

Til høsten trer Vasstrand ut av «Bloggerne» og får heller en egen tv-serie på TV 2, som skal følge henne og resten av familien. Serien har fått navnet «Funkyfam». Bloggeren er også kjent fra VGTV-serien «Vegard X Funkygine», der bloggeren hjelper Vegard Harm med å komme i bedre form. Ektemannen Morten Sundli er fotballspiller i OBOS-ligaen for Ullensaker Kisa.

Vasstrand og Sundli oppdaget ikke skjeggkreinvasjonen før etter reklamasjonsfristen var gått ut. Tingretten mente de på et tidligere tidspunkt burde skjønt at de hadde skjeggkre i boligen, og konkluderte derfor at selgeren måtte frifinnes.

Følte seg lurt

Hverken bloggeren eller hennes advokat Stian Schie har besvart DNs henvendelse. To uker etter at dommen fra tingretten falt, åpnet hun opp om skjeggkreopplevelsen på bloggen.

– Vi er selvfølgelig skuffet og skjønner ikke hvorfor tingretten mener vi burde innsett at det dreide seg om skjeggkre på et tidligere tidspunkt. Vi hadde kjøpt leiligheten i god tro og stolte på selger som hevdet at hun hadde bodd med sølvkre i over ti år uten å skjønne at det var skjeggkre, skrev hun på bloggen.

– Vi føler oss lurt. I motsetning til det som fremstilles i mediene, handler ikke dette om en hysterisk toppblogger som ikke liker insekter. Dette handler om at vi kjøpte en leilighet hvor ikke alle fakta ble lagt på bordet. Som selger har man både et ansvar og en plikt til å informere om alle forhold man er kjent med, fortsatte hun.

Vasstrand og Sundli kjøpte et helt nytt hus på Jessheim for et år siden, der de flyttet inn i vår.

Det siste året har insektet skjeggkre fått stor oppmerksomhet i mediene etter flere rettssaker mellom boligeiere og kjøpere. Det lille insektet er ikke farlig, men oppleves som ubehagelig og irriterende, og har vært en stadig voksende plage for norske boligeiere. Blant dem som har fått svi for fremveksten er forsikringsselskapene som tilbyr boligselgerforsikring. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.