Eiendomsmegler Fredrik Dyve anket dommen som konkluderte med at han ikke har krav på nær tre millioner kroner etter salget av milliardær Trygve Bjerkes prakteiendom i Holmenkollveien. Rett før helgen inngikk imidlertid partene forlik og unngår dermed en ny runde i retten.

Det var E24 som omtalte saken først.

– Vi kom frem til en løsning. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Fredrik Dyve til DN.

Eiendomsmilliardæren og toppmegleren har underskrevet på at innholdet i forliket er konfidensielt.

Advokat Erling Høyte, som representerte Bjerke i saken, sier til DN at det ble tatt initiativ som førte til en løsning som begge parter ble rimelig godt fornøyd med.

– Saken kostet mye tid og ressurser og partene kom frem til at de var ferdige med situasjonen og at det var unødvendig å fortsette, sier Høyte.

Anket dommen

I november i fjor anket eiendomsmegler Fredrik Dyve anker dommen fra Oslo tingrett som slo fast at han ikke hadde krav på 2,8 millioner kroner i provisjon fra salget av eiendomsmilliardær Trygve Bjerkes prakteiendom Østre Holmen gård på Oslos vestkant. Dyve og Partnere ble isteden dømt til å betale alle saksomkostninger på over 230.000 kroner.

Det var i november 2019 at Dyve og kollega Jon Kvisgaard i Privatmegleren Dyve og Partnere fikk i oppdrag av eiendomsforvalter Trygve Bjerke å selge eiendommen, som tidligere hadde vært forsøkt solgt for 175 millioner kroner uten hell av Advokat Tom E. Johnsen i Sem & Johnsen.

Solgte boligen direkte for 113 millioner

Dyve kuttet prisen fra 175 til 150 millioner for den 11 mål store eiendommen i Holmenkollveien, men fortsatt var det ingen kjøpere som lot seg friste før det i august 2020 ble kjent at Bjerke selv hadde solgt direkte til investor Jan Haudemann-Andersen og hans bror Stein for 113 millioner kroner.

Dyve visste imidlertid ingenting om handelen som hadde blitt gjennomført, og gikk dermed rettens vei for å få salgsprovisjonen på rundt 2,8 millioner kroner. Bjerke mente på sin side at oppdragsavtalen hadde utløpt, og nektet derfor å betale.

Dyve mente oppdragsavtalen hadde blitt forlenget, men retten ga Bjerke fullt medhold i påstanden om at avtalen var utløpt ved salgstidspunktet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.