I løpet av de fire siste årene har investoren tjent 135 millioner på eiendom og eiendomsutvikling gjennom selskapet Kamperhaug Invest.

Fosby forklarer suksessen med en langsiktig plan og strategi.

– Vi har tatt høyde for et noe roligere marked og er ikke spesielt bekymret for egen balanse. Vi ønsker ikke å operere i de «heteste» markedene, som for eksempel Oslo, skriver han i en epost.

Konkurs i 2011

Kamperhaug Invest har befestet en god posisjon i eiendomsmarkedet. Konsernet er eksponert mot risiko i boligmarkedet, men har fokusert på å investere i områder med lavere prisutvikling og som dermed er mindre eksponert mot store svingninger i markedet. Men vi skal ikke lenger tilbake enn til 2011 før ting så ganske annerledes for Fosby.

Den tidligere politimannen var nemlig tungt inne på eiersiden i det børsnotere eiendomsselskapet Faktor Eiendom, som i kjølvannet av finanskrisen gikk konkurs i 2011. Fosby var selv med å etablere Faktor Eiendom, og sammen med en medgründer eide han 15,5 prosent av selskapet.

Finanskrisen skapte derimot store problemer for det gjeldstyngede selskapet som hadde over én milliard kroner i gjeld, konkursen påførte både kreditorer og investorer milliontap. Et eiendomsmarked i fritt fall, gjorde at Faktor Eiendom ikke greide å håndtere gjelden.

Ser langt lysere ut nå

Fosby ga seg imidlertid ikke med eiendomsinvesteringer og startet eiendomsselskapet Kamperhaug Invest, der han begynte å kjøpe eiendommer på egen hånd i 2012. Her er han eneste aksjonær og har levert solide resultater før skatt de siste fire årene:

  • 2018 – 41 millioner kroner
  • 2017 – 53 millioner kroner
  • 2016 – 25 millioner kroner
  • 2015 – 16 millioner kroner

Samlet har den tidligere politimannen de fire siste årene tjent 135 millioner gjennom selskapet. Til tross for at omsetningen falt fra 368 millioner i 2017 til 297 millioner i 2018, er han ikke bekymret.

– Vår omsetning vil variere i takt med ferdigstillelse av de ulike prosjektene. Vi opprettholder et resultat før skatt på cirka 14 prosent som vi er veldig godt fornøyde med, skriver han i en epost.

Solid tomtebank

Ifølge Fosby vil 2019 bli preget av oppstart av nye prosjekter og dermed noe lavere omsetning, men han satser på at selskapet klarer å opprettholde resultatgraden.

– Vi er per i dag «rigget» for en gjennomsnittlig årlig omsetning på 250–300 mill. – et nivå vi ønsker å bli liggende på. Vi forvalter en tomtebank på cirka 1200–1500 boliger – mange spennende prosjekter, skriver han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.