26 år gamle Katharina Gamlemshaug Andresen solgte i fjor Frogner-leiligheten for 14 millioner kroner.

Nå har hun gått fra leilighet på Frogner til enebolig på Bygdøy. Ifølge en fersk tinglysning har Andresen og kjæresten Frederic Kvasnes sammen kjøpt et funkishus til 31 millioner. Det er Andresen som eier to tredjedeler, mens Kvasnes eier resten.

Eiendommen er på 672 kvadratmeter, med hage, et uthus og med en hybelleilighet. Selv om Andresen ikke har en egen strandlinje, er Oslofjorden kun et par steinkast unna. Huset ligger også i nærheten av de offentlige strendene på Huk og Paradisbukta på Bygdøy.

Det har ikke lyktes DN å komme i kontakt med Andresen og Kvasnes.

Solgte med rabatt

Høsten 2019 ble det kjent at Andresen hadde lagt ut den 192 kvadratmeter store, da nyoppussede, Frogner-leiligheten ut for salg. Da hadde hun eid leiligheten i ett år.

– Selger den og kjøper noe mindre i Oslo, skrev hun på sin personlige Instagram-profil den gang. Hun la også til at planen hele tiden var å selge leiligheten etter ett år.

Leiligheten ble solgt med et priskutt på 2,5 millioner.

Ferd-arving Katharina Andresen kommer en dag til å lede hele familieimperiet.
Ferd-arving Katharina Andresen kommer en dag til å lede hele familieimperiet. (Foto: Gorm K. Gaare)

Selger av Bygdøy-boligen i Admiral Børresens vei er den tidligere finansdirektøren i det børsnoterte teknologiselskapet Elliptic Labs, Thor A. Talhaug. Han har ikke besvart DNs henvendelse om boligsalget.

Blant naboene i det eksklusive Bygdøy-nabolaget er investor og tidligere rallyfører Egil Stenshagen og den gamle sjømannskirken som i 2014 ble kjøpt av eiendomsutvikler Hans Øivind Nordvik.

London-student

Andresen er medeier i familiens investeringsselskap, Ferd, sammen med sin søster Alexandra Gamlemshaug Andresen og sin far Johan H. Andresen. 26-åringen hadde, ifølge skattelistene for 2019, en formue på 5,8 milliarder kroner og sto med null i inntekt. Ligningstallene for 2020 viser imidlertid at formuen hadde falt med 300 millioner til 5,5 milliarder. Arvingen står fortsatt med null i inntekt.

Via Ferd eier familien alt fra melkekartongprodusenten Elopak til sportsutstyrsprodusenten Brav og boligbyggeren Mestergruppen.

Andresen har tidligere studert økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen BI, men fullførte ikke graden der. I 2019 kunne Dagbladet melde at hun flyttet til London for å gå på Regent's University for en bachelorgrad i Global Management. På Instagram-profilen sin har milliardæren både Oslo og London som bosted. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.