Lokalavisen Opp i Oppdal skriver at Røkke over påske starter full oppussing av det etter hvert berømte hyttetunet i kommunen, ved foten av Dovrefjell.

Det skal i tillegg bygges to nye familiehytter på hver 250 kvadratmeter på eiendommen, som skal forbindes med hovedhytten via en egen kulvert, en slags nedgravd tunnel. De to hyttene skal bygges på tomten som tidligere ble kalt «gratishaugen», fordi fotografene sto der og tok bilder av hyttetunet, en tomt Røkke nå har kjøpt.

Kjell Inge Røkker utenfor Oslo Tinghus i Straffesaken mot Jan Erik Iversen i høst.
Kjell Inge Røkker utenfor Oslo Tinghus i Straffesaken mot Jan Erik Iversen i høst. (Foto: Aleksander Nordahl)

Det innendørs svømmebassenget skal også flyttes, og det skal bygges nye tekniske rom.

Den såkalte «Røkke-hytta», som består av flere bygninger rundt et tun, ble bygget i perioden 1998-2001, tegnet av arkitekt Finn Sandmæl. Med utbyggingen av en gildehall i 2005 snakker vi om til sammen nesten 2000 kvadratmeter fordelt på flere bygninger i et tun forbundet med svalganger. Tunet ble taksert av Oppdal kommune til 43 millioner for eiendomsskatt, men antagelsene går på at det kostet rundt 200 millioner kroner å bygge.

– Vi har foreløpig ikke kommet så langt som å sette opp et budsjett, sier Røkkes forretningskollega og stedlige representant for oppussingen Bjørn Ove Ansnes til Opp.

Grønt og lokalt

Han sier det er lagt opp til en gjennomgående renovering, og ny teknologi for energieffektivisering, blant annet med utskifting av alle vinduer. Oljefyren, som nå blir forbudt, skal skiftes ut med pellets og jordvarme.

I likhet med da hyttetunet ble bygget skal det nesten utelukkende brukes lokale håndverkere. Ansnes sier Røkke ikke er ute etter å skape noe nytt uttrykk, men forsterke det eksisterende, noe som kan bety enda mer treskjæring.

Tunet består av an blanding av stilarter, med stuer i norsk bondestil og engelsk og hollandsk stil. I likhet med under nybyggingen må håndverkerne underskrive taushetserklæringer, blant annet for å unngå at interiørbilder kommer ut til offentligheten.

Lokalavisen Opp skriver at hytteboomen i Oppdal først tok av i kjølvannet av «Røkke-hytta».

Oppdal kommune har alt godkjent søknaden om å bygge en egen anleggsvei til hyttetunet. Røkke og familien skal bruke hyttene omtrent som normalt under hele byggeperioden de neste årene, og det er derfor lagt opp til at det ikke blir anleggsarbeid i helgene og i juli måned.

Ansnes sier Røkke er veldig glad i oppdalssamfunnet, og at han bruker mye tid på hytten, spesielt i vinterhalvåret.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.