Avisen OPP skrev i desember 2019 at Kjell Inge Røkke skulle bruke tre-fire år på å modernisere og renovere alle rommene på hyttetunet i Oppdal – og bygge to nye hytter til familien.

Prosjektet ble imidlertid satt på pause under koronaen, men nå tyder mye på at milliardæren er i gang med arbeidet - og det inneholder blant annet bygging av et eget badehus, skriver OPP.

Ifølge tegningene som ligger ved byggesøknaden er badehuset et bygg i tre etasjer i terrenget, og delvis bygd ned i bakken bak hyttetunet. Det er lokale Troll-arkitekter som har tegnet det nye anlegget.

Badet skal bygges på et areal der det fra før er eksisterende bebyggelse på 1800 kvadratmeter. Den nye bebyggelsen utgjør ifølge søknaden 315 kvadratmeter.

Den såkalte «Røkke-hytta», som består av flere bygninger rundt et tun, ble bygget i perioden 1998-2001, tegnet av arkitekt Finn Sandmæl. Med utbyggingen av en gildehall i 2005 snakker vi om til sammen nesten 2000 kvadratmeter fordelt på flere bygninger i et tun forbundet med svalganger. Tunet ble taksert av Oppdal kommune til 43 millioner for eiendomsskatt, men antagelsene går på at det kostet rundt 200 millioner kroner å bygge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.