Kjetil Holta har kjøpt en leilighet i fasjonable Gyldenløves gate 39 på Frogner i Oslo. Den gikk til prisantydning og kostet 30 millioner kroner.

– Jeg flytter ikke til Norge, sier den Sverige-bosatte investoren og milliardæren til DN.

Finansavisen omtalte kjøpet først.

Kjetil Holta avbildet på en av turene til Oslo.
Kjetil Holta avbildet på en av turene til Oslo. (Foto: Petter Berntsen)

Livskvalitet

– Det er familien som ville ha et sted å bo når vi er i Oslo. Vi er lei av å bo på hotell, sier Holta om leilighetskjøpet.

Han flyttet til Belgia i 2010, etter å ha solgt familiebedriften Tinfos. Pengene ble reinvestert i ny industri og børsnoterte selskaper. Etter hvert flyttet han til Göteborg hvor han bor i dag.

– Kjøpet er av praktiske hensyn, og er ikke en investering. Du kan eventuelt si det er en investering i livskvalitet, sier Holta.

– Et godt objekt

Det var megler Christine Røthe i DNB Eiendom som hadde oppdraget med å selge boligen.

Hun tror både kjøper og selger var fornøyde med å lande på prisantydning. Det til tross for at rentene stiger og boligprisene synker.

– Objektene med riktig adresse og riktige kvaliteter er ikke like sensitive som markedet ellers. Jeg har jobbet lenge og de gode objektene får alltid en god pris, sier hun.

– Og dette var et godt objekt?

– Veldig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.