I alt 140 byer i verden vurderes av EIU etter faktorene stabilitet, utdanning, helsetjenester, kultur og miljø og infrastruktur.

Wien kommer altså best ut med totalkarakter på 99,1 prosent, foran de australske byene Melbourne og Sydney og med henholdsvis 98,4 og 98,1 prosent. Alle topp tre-byene får full pott for utmerkede helsetjenester, infrastruktur og utdanning.

De neste fem plassene har Japan (Osaka) og Canada (Calgary, Vancouver og Toronto) forsynt seg med, før beste nordiske by, København, er på niendeplass.

Den danske hovedstaden får totalkarakter 96,8 prosent, med toppscore for utdanning og infrastruktur.

Analysen, som gjøres årlig, viser at byene som har forbedret seg mest de siste fem årene, er Moskva, Beograd og Hanoi i henholdsvis Russland, Serbia og Vietnam.

Byene som faller mest på rankingen er Detroit i USA, Asuncion i Paraguay og Tunis i Tunisia.

De byene med lavest totalkarakter i rankingen er Damascus i Syria, Lagos i Nigeria og Dhaka i Bangladesh. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.